Önts lelket a számítógépbe!

You can do it! Menni fog! Halljuk az amerikai filmekben, és az amerikai emberek között…

Tovább

Figyelj rám légy szíves!!!

– Kommunikációs titkok férfiaknak – Aki szeretné, hogy élete párja odaadóan hallgassa, ÍME!

Tovább

Ne nyúzz engem, légy szíves!

Avagy: titkok, hogyan ne próbálj kommunikálni… Beszélgessünk jókat!

Tovább

Együttműködő, erőszakmentes kommunikáció 2.

Előző cikkünkben megismerhettük a címadó beszédtechnika elméleti hátterét. Hogy elkerüljük a vitát, a következő 4 dologról beszéljünk: tények, érzelmeink, fontos eszméink, kérés. Most lássuk a részleteket.

Tovább

Együttműködő, erőszakmentes kommunikáció 1.

Szeretnénk jókat beszélgetni, a vitákat pedig elkerülni. Ehhez azonban az akarat önmagában nem elegendő. Nem elég az sem, hogy megígérjük magunknak és társunknak, hogy türelmesek és kedvesek leszünk.

Tovább

A szex még működik, de a beszélgetés már nem megy!

Úgy érzi, hogy már nem tudnak beszélgetni a párjával? Akkor ez a cikk most Önnek szól.

Tovább

Mit mantrázzunk konfliktushelyzetben? 5 jótanács a vitás helyzetek kezelésére

Minden házasságban előfordulnak veszekedések, konfliktusok. Ezzel nincs is semmi baj. Ez még nem jelenti azt, hogy baj van a házasságunkkal, de azt sem, hogy rossz emberek lennénk. Azokban a kapcsolatokban, ahol soha nem veszekednek a párok, az egyik fél nagy valószínűséggel konfliktuskerülő, és a családi békesség megtartása érdekében „beáldozza” önmagát. De jó ez így? Működhet […]

Tovább

Mit csinál a férfi, mikor nem csinál semmit?

Hallod, hogy nyílik a garázskapu. „Megjött Apa!” – szólsz a gyerekeknek. Ugrándoznak, kergetőznek, Apa nyakába ugranak. A kutya is lustán feltápászkodik, ő is körbeszaglássza a gazdit. Csókkal köszöntöd életed párját, megkérdezed milyen volt a napja? Mesél, te hallgatod… Közben pakolászol, készül a vacsora, megteríted az asztalt. Párod bent játszik a gyerekekkel, te még mindig a […]

Tovább

Miért nem lépünk egyről a kettőre?

Miért nem halad „előre” a kapcsolatunk? Mikor kéri meg a kezem? Mikor bólint rá a gyermekvállalásra? Mire vár? Nem biztos a dolgában? Ilyen és hasonló kérdések foglalkoztattak már engem is, és ha jól sejtem még sokunkat életünk egyes szakaszaiban.

Tovább

Íme néhány a ’legártatlanabb’ női kérdések közül

Megesik, hogy a legnagyobb szeretetünk és legjobb akaratunk ellenére sem sikerül megértenünk a másikat. Bárhogy csűrjük, csavarjuk a helyzetet, egyre nagyobb és megfejthetetlenebb csapdába kerülünk. Megijedni nem kell, nincs hatalmas titok a mélyben, egyszerűen azért történik ez így, mert Ő más.

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.