Kell-e benzint önteni a tűzre? Avagy négy varázsszó a konfliktusok elkerülésére a házasságban

Minden házasságban előfordul, hogy olyan helyzetbe kerülünk, mikor egy egyszerű apróságból keveredik egy jó nagy veszekedés. Ezeket az apróbb vitákat, érdemes ott helyben kezelni, különben, – ha csak besöpörjük őket a szőnyeg alá, – előbb-utóbb ez a megoldatlan helyzet megbosszulja magát. DE HOGYAN KEZELJÜK A KISEBB KONFLIKTUSAINKAT? Mindjárt megosztok Önökkel egy varázsreceptet. Előtte azonban elmesélek […]

Tovább

Amikor fáj mélyen, belül… Igenis sajnálom magam…

Mikor megbántanak minket, elhatalmasodik bennünk egy érzés, amely szinte sejtjeinkig hatolva eluralja szívünket, lelkünket, egész lényünket. Hogyan is kezelhetjük az ilyen érzéseket? Itt most nem az apró megbántásokra gondolok, hanem a nagyobb horderejű fájdalmakra.

Tovább

Sajnálom, hogy így érzel… avagy a bocsánatkérés fontossága

Vannak, akik úgy vélik, hogy a bocsánatkérés nem számít. A lényeg, a megbocsátás. Sok esetben ezzel én is egyetértek. Ha haragot táplálunk a szívünkben mások iránt, akkor azzal saját magunkat mérgezzük, ahelyett, hogy helyet hagynánk szép és boldogító dolgoknak a bensőnkben.

Tovább

20 bogár

Ha évfordulóra, ünnepekre készülünk, igyekszünk valami különlegeset teremteni magunk körül. Már egy héttel előtte figyelmesebbek vagyunk. Készülünk a nagy napra. Főzünk egy finom vacsorát, pezsgőt bontunk, virágot, ajándékot vásárolunk, beszélgetünk, fényképeket készítünk. Próbáljuk emlékezetessé tenni a napot. Még a Facebook-ra is feltesszük, hogy demonstráljuk: lám, mi milyen irigylésre méltó, boldog kapcsolatban élünk. 

Tovább

„Ha elmúlik karácsony….

a szeretet lángja halványabban ég..” (?) Mit tegyünk ellene? Öt egyszerű, de annál nehezebb lépésben…..

Tovább

Veszekedni tudni kell!

Aki nem veszekszik a házasságában, az vagy folyamatosan nyel, vagy homokba dugja a fejét, vagy hazudik. Olyan ugyanis nincs, hogy mindig minden kerek!

Tovább

Büszkeség és balítélet – avagy mit rontunk el a szerelemben?

Ki ne ismerné Jane Austen halhatatlan regényét, két nagyszerű és erős jellem szerelmének kialakulásáról és beteljesüléséről, melyben megannyi tanulságos, szívmelengető, elgondolkodtató mondat hangzik el a szerelemről, nőkről és férfiakról egyaránt, melyből nagyon sokat tanulhatunk. Azonban bár Lizzy és Darcy két nagyon bölcs és érzékeny karakter, ők is követtek el hibákat, észrevétleneket, amiket manapság is felfedezhetünk […]

Tovább

„Szürke” hétköznapok, apró megbántások

Egy kapcsolat során sokszor előfordul, hogy akaratlanul fájdalmat okozunk a társunknak. Még a legösszeillőbb párok tagjaival is megesik, hogy bal lábbal ébrednek, stresszesebbek a munka miatt, vagy olykor figyelmetlenek a másikkal. Persze vannak ezektől komolyabb fájdalom-okozások is, ezért általában hajlamosak vagyunk az apróságokat „lenyelni”, elnézni, anélkül, hogy megfelelően megbeszélnénk őket, pedig ezek a kis dolgok […]

Tovább

Veszekedésmentes párkapcsolat

A legboldogabb kapcsolatokban is előfordul a konfliktus. Ez természetes, hisz attól, hogy kapcsolatban élünk, a „MI” mellett, továbbra is megmarad a két szuverén ember („TE” és „ÉN”), akik nem kell, hogy mindenben egyetértsenek, azonos véleményen legyenek.

Tovább

Akaró szeretet egy párkapcsolatban

Éreztünk már olyat, hogy párunk megfojt a szeretetével? Hogy minden, amit ad, azt el kell fogadnom? Szívét-lelkét beleteszi abba a levesbe, de akkor is ennem kell belőle, ha szétpukkadok, különben a kreátor megsértődik? Hogy olyan, mintha nem is nekünk adná azt, amit ad, mert neki sokkal fontosabb, hogy adhassa?

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.