Házastárs vagy vetélytárs?

A házasság egy olyan együttes, ahol a két fél képes megvalósítani közös álmaikat, céljaikat: ÖSSZETARTOZNAK ÉS SZÜKSÉGÜK VAN EGYMÁSRA!

Tovább

Úgy szeretlek, majd meg eszlek, avagy „Jól szeretlek, majd megeszlek”

A házasság vagy párkapcsolatunk elején rózsaszín felhőben élünk. Szerelmesen, boldogan. Ideális esetben ez így is marad.  Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy az évek során ez nem sikerül.

Tovább

Kapcsolati szerviz, avagy rituálék a házasságok fejlődéséért

Ha autónkat rendszeresen autószervizbe hordjuk, figyelünk rá sokkal hosszabb életű és jobb állapotú lesz. Így van ez a kapcsolatunkkal is.

Tovább

Ha kirepülnek a gyerekek…

Mindenki életében vannak olyan helyzetek és életszakaszok, melyeket krízishelyzeteknek hívunk. A párok életében is vannak olyan mérföldkövek, melyek próbára teszik a minden napokat. Ezeket magunkban is nehéz feldolgozni, és párunkkal való kapcsolatunkat, is befolyásolja.

Tovább

Csapatmunka, avagy az együtt elkészített lecke az eltávolodás ellenszere?

Szeretném megosztani személyes élményemet, mely számomra szívet melengető érzéseket és gondolatokat hívott elő.

Tovább

Újabb 5 tipp társunk megdöbbentésére

A honlap cikkei között található az ‘5 tipp házastársunk megdöbbentésére’. Aranyos ötletek vannak benne. Saját tapasztalat alapján írtam hozzá folytatást.

Tovább

Elveszett üzenetek

Hiányzik valami a párkapcsolatodból? Valamit nem ad meg a párod, pedig neked fontos lenne? Érdemes megbeszélni vele az érzéseidet, és együtt megoldást találni. De az is lehet, hogy a párkapcsolatban meglevő hiányérzeteid mögött régi, feldolgozatlan sérelmeid bújnak meg.

Tovább

9 dolog, ami mégsem kapcsolat-gyilkos

Mindketten dominánsak vagytok Nem könnyű helyzet. Lehet rángatni egymást, ordítani, törni-zúzni. Évekig, évtizedekig, örökké. Jó esetben képbe kerül az Erőszakmentes Kommunikáció és a dühkezelés, és lecsillapodtok.

Tovább

Hiába beszélek neki!!!! (A szeretőért elhagyja-e a családot? 3.)

A megcsaló fél személyisége – kommunikáció fontossága Megcsalás esete történhet egyszeri alkalommal, érzelmek nélkül, ami jelen esetben kevésbé fontos. Az érzelmileg komolyabb megcsalások esetében kivétel nélkül a kiinduló gócpont: kommunikáció. a, Kommunikáció hiánya: Nem beszélik meg a felek a dolgaikat, csupán technikai közlésekkel kommunikálnak a háztartás működtetéséért. A háztartás még csak-csak eldöcög ezen a kommunikációs […]

Tovább

Szeretet, megbecsülés – kontra Szerető (A szeretőért elhagyja-e a családot? 2.)

A cikk első részében meghatározásra került, hogy házasságok válságának mi a 3 kritikus pontja. Hogy kiknek ajánlom a folytatást?

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.