A szeretőért elhagyja-e a családot?

A mai világban a család sajnos egyre mobilabb intézménynek tűnik. Fontossága viszont vitathatatlan, ezért a család minden tagjának feladata a benne lévő harmónia fenntartása, amiért nap, mint nap keményen meg kell dolgozni. Sokak számára ez a munka nem szimpatikus, és szívesebben választják a könnyebb utat.

Ám az, hogy valóban érdemes-e felrúgni a gyermekek és felnőttek számára is nélkülözhetetlen intézményt, az sokak számára komoly fejtörést okoz.

Vannak olyanok is, akik a kapcsolatba fektetett munkától ugyan nem ijednek meg, viszont nincsenek tisztában az elvégzendő feladatokkal, a már felmerült gondok megoldási lehetőségeivel, így magukra maradnak a megoldás felé vezető nehéz úton.

És ezen az úton bizony vannak olyan ösvények, amik átmenetileg ugyan könnyebb lehetőséggel kecsegtetnek, de valójában zsákutcába futnak, vagy ugyanarra döcögős, göröngyös szakaszra visznek vissza a megoldás helyett.

Miként lehet ezt az utat feltérképezni?

3 lényeges állomás:

  1. A családból kitekintő fél indokai

Kivétel nélkül a megcsalás egy hiányérzetre vezethető vissza. Ennek a hiánynak a feltérképezése és pótlása szükséges ahhoz, hogy a megoldás felé vezető első lépést meg tudjuk tenni.

  1. A megcsaló fél személyisége – kommunikáció

A családi egység szempontjából akkor van könnyebb helyzetünk, ha a megcsalás hirtelen fellángolás eredménye, mely mögött valós érzelmek nincsenek. A komoly érzelmekkel átszőtt megcsalás esetében a kapcsolat megmentésért nagyon komoly munkát kell végezni.

Megoldás kulcsa a megfelelő kommunikáció!!!

  1. A szerető által nyújtott szolgáltatások

Abban az esetben veszélyes valójában a szerető személye, ha az első pontban részletezett hiányérzetet képes pótolni ÉS hosszú távon fenntartani. Mert ugye egy héten egy estére könnyen lehet mindenki nagyon megértő, odaadó és szexi.

A család mellett a szerető is képviselhet komoly értékeket. Hogy hihet-e  a szokásos ígéretértének „ egy kis időt kérek, és elhagyom a családom”… ezen pontok alapján érdemes kiértékelni a helyzetet, illetve a cikk folytatásában még részletesebb információk birtokosává válnia.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.