Készen állsz a házasságra? 3 kérdés, ami segíthet megválaszolni

A házasság egy csodálatos, életre szóló kötelék két ember között, a ház, ami óv, véd, ahová hazatérünk. Az otthon melege, ami szeretetet és biztonságot nyújt.

Sajnos azonban a házasságok több, mint fele válással végződik. Ennek okai kereshetőek a rossz párválasztásban vagy abban, hogy a házastársak nem tudtak megfelelni az ezzel járó kihívásoknak, nem tudták kezelni kapcsolatuk dinamikáját. Azonban ha mélyre ásunk, a legtöbb esetben azt fogjuk látni, hogy a felek egyszerűen nem álltak készen, nem tudták, hogy mire vállalkoznak, és nem tudták, kivel lépnek erre az útra. Ebből fakadhatnak aztán a fent említett gondok.

Azt, hogy hogyan tudunk sikeres, boldog párkapcsolatot, házasságot kialakítani, és abban élni, nem tanítják, sajnos, az iskolában, (pedig mennyivel hasznosabb tudás volna, mint a csonkagúla térfogata), mindenki a maga bőrén tapasztalja meg ennek a hátrányait.

Íme pár kérdés, amire ha igennel válaszolsz, már biztos lehetsz benne, hogy hosszútávon is boldogok lesztek:

  • készen állsz arra, hogy munka után és hétvégén is dolgozz? – mert hazaérve nem csak a pihenés fog várni. Otthon ugyanúgy dolgoznod kell, csak nem a pénzért. A boldogságért. Egy kapcsolat odafigyelést, és munkát igényel, amihez pedig elkötelezettnek kell lenned, hogy teszel érte és tudod, hogy a társadtól ugyanebben bízhatsz. Minden nap.
  • láttad már szenvedni? – ahogy mondani szokás, rúzsból és magassarokból nem lehet megélni. Ha csak olyan szituációkat éltetek meg, ami kényelmes volt, feltöltő, élvezetes, akkor nagy meglepetésben lehet részetek az évek során. Az ember valós jelleme a nehézségekben mutatkozik meg. Egy sátras túrázás, ahol cipekedni kell és kevés lehetőség van tisztálkodásra, egy felújítás, egy csoportos út, ahol tőletek nagyon eltérő személyiségű emberek teszik próbára a türelmeteket, egy komoly, elhúzódó vita, vagy egyéb, komfortzónát komolyan feszegető helyzet mutatja meg igazán, kivel készülsz összekötni az életed. A nehézségek kezelése fontos jellemvonása egy embernek, és mindenképp tudnod kell, mire számíts.
  • szolgálunk és védünk? – sokan nehezen élik meg, ha háttérbe szorulnak a saját igényei, amiből konfliktusok keletkeznek. Pedig a házasság nem azért jön létre, hogy egyéni igényeinket a legmagasabb fokon kielégítsük, tenni pedig vajmi keveset kelljen viszonzásul. Innentől végérvényesen ketten vagytok, egy szövetségben, ahol, főleg baba érkezése után, háttérbe szorulnak az egyéni igények. Ahol szolgálni kell majd. Ahol elsősorban adnod kell majd, hogy kaphass.

Szóval, készen állsz?

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.