Amerikai hóbort vagy egy különleges nap? – Ünnep legyen-e a Valentin-nap?

„Csak egy bolond őrület, amin a virágkereskedők jól megszedik magukat.” „Amerikából jött hóbort, ami nem jó semmire!” „Merő giccs és felesleges felhajtás.” Ön is így vélekedik a Valentin-napról? Ha igen, akkor is olvassa végig ezt a cikket!

Lehet, hogy, mint sokan, Ön is morog, és kikéri magának, hogy bárki is előírja azt, hogy február 14-én ajándékot vegyen a párjának, házastársának. Nem szereti a „kötelező” ünnepeket, és egyébként is: akkor vesz virágot és csokoládét a társának, amikor csak akar, és erre bármelyik hétköznap is alkalmas. Nem kell ahhoz egy „kreált” ünnep, hogy meglepje a párját. Persze, hogy nem! De, gondolkodjon el egy pillanatra: megteszi? Tényleg szokása, hogy egy átlagos hétköznapon megajándékozza azt, akit szeret?

Ha igen, és tényleg így szokta, akkor se vesse el az ötletet, hogy február 14-én is megtegye. Valentin-napon a férfiak vörös rózsákkal sétálgatnak az utcán, a nők pedig szív alakú dobozkába zárt csokoládét vásárolnak a párjuknak. Díszdobozba kerülnek a parfümös üvegek és piros szívecskékkel telenyomtatott képeslapok közvetítik a szerelmes üzeneteket. Lehet, hogy megint csak morog: nem hajlandó beállni sorba, mert ennek semmi értelme! Ha így gondolja, ne vegyen semmit! Lepje meg inkább a párját egy apró figyelmességgel. Segítőkész férjként pakolja be, vagy éppen ki a mosogatógépből az edényeket, szedje le a szárítóról a tisztára mosott ruhát, vasalja ki maga az ingét, vagy javítsa meg a lámpát, ami már hónapok óta nem működik. Figyelmes feleségként főzze meg a férje kedvenc ételét vacsorára, vagy vegyen mozijegyet arra az akciófilmre, amit a férje szívesen megnézne. Ha tényleg szokása, hogy az év szürke hétköznapjain is megajándékozza a párját, ez február 14-én sem okozhat nehézséget. Úgy gondolja, egy ilyen figyelmesség többet ér, mint egy szál virág? Tegye meg! A párjának szüksége van arra, hogy érezze: szeretik. S ha élete szerelme épp úgy ellenzi a Valentin-napi ünneplést, mint Ön, jegyezze meg bátran: a sok „bolond” virágokkal és csokoládékkal szaladgál, aminek semmi értelme, de, mivel Ön is azt szerette volna, hogy a társa szeretve érezze magát, vörös szirmok és bonbon helyett ez az apró figyelmesség az ajándék. Nincs nő és férfi, aki egy ilyen gesztusnak ne örülne. Akár Valentin-napon is.

Elgondolkodott, és arra jutott, hogy – bár elve, hogy az ember bármelyik napon meglepheti egy-egy kedvességgel a párját – a hétköznapokon el-elmarad a házastársa iránti figyelmesség? Úgy gondolja, bármelyik napon vehet neki virágot vagy csokoládét, nem kell ahhoz Valentin-nap, mégsem teszi meg? Akkor tegye meg most! A párjának szüksége van arra, hogy érezze: Ön szereti. Miért kellene szégyenkeznie amiatt, hogy éppen február 14-én figyelmes a férjéhez, feleségéhez? Morog, hogy márpedig nem áll be a sorba? Akkor ne vegyen piros plüss szívet, kis szatyorkából kikandikáló szerelmes tekintetű, puha macikát, ne vásároljon vörös rózsát és szív alakú dobozba zárt bonbonokat. Segítsen otthon a házimunkában, vagy ruccanjanak ki valahová, ahová a párja vágyik. Egy puszival, egy táskába rejtett üzenettel, vagy a tükörre rajzolt szívvel is jelezheti: ez az Ön Valentin-napi ajándéka.

Még mindig morog? Azt mondja: azért sem! Mert Önnek elve, hogy nem ünnepli meg a Valentin-napot. Mert ez csak egy Amerikából jött „őrület”! Az apró figyelmességet akkor se felejtse el, mert a párjának fontos, hogy érezze: szeretik. Maradjon dacos, rúgja fel a hagyományokat, és adjon valami ajándékot a párjának február 13-án vagy 15-én. Higgye el, a társának jól fog esni. Akár rajzol rá piros szívet, akár nem!

 

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.