Csinálj mást!

A különböző életterületek hatással vannak egymásra. Ha az egyik különösen jól megy, akkor az könnyeddé varázsolja a többit is. Gondolj egy munkahelyi előléptetésre, vagy csodálatos kirándulásra: ilyenkor háttérbe kerülnek a gondok, feltöltődsz, az élet szépnek tűnik.

Tovább

Békét senki nem adhat neked, csak te magad!

Vannak zavaró tulajdonságai a párodnak? Jó lenne, ha megváltozna? Mindannyiunknak vannak elvárásai, kívánságai, kritikus meglátásai a párjával kapcsolatban. Ezekkel a meglátásokkal kapcsolatban segít Byron Katie módszere. De nem abban kapsz segítséget, hogy megváltoztasd a párodat, hanem hogy megszűnjön benned a nyugtalanság és a feszültség.

Tovább

Ez az én esküvőm, ne szólj bele!

„Hát én immár kit válasszak…”  Ki legyen a párom? Tervezhetek egy egész életre? Mit szólnak a szüleim a választottamhoz?

Tovább

Majdnem lehetetlen?

Látunk olyan ötvenes-hatvanas éveikben járó házaspárt, amire önkéntelenül így reagálunk: „Sikeres választás, látszik, hogy jól összeszoktak az évtizedek alatt.”

Tovább

Felelős vagyok a gyermekem párkapcsolatáért?

„No, nem. Erről nem én tehetek! Ő választott. Úgy viselkedik a párjával, ahogy akar. Úgy él, ahogy akar.  Én nem befolyásoltam. Nem, ezt nem vállalom be!” – Ezek többször elhangzó szülői mondatok a gyerekről.

Tovább

9+1 tipp arra hogyan hozzuk vissza a tüzet kapcsolatunkba?

Ahogy telik az idő, a párkapcsolatokban hajlamosak ellustulni az emberek. (Tisztelet a kivételnek!) Nem tesznek azért, hogy újra és újra meghódítsák egymást. Nem tesznek azért, hogy a szeretetben is legyen szikra-tűz-szenvedély. Sőt. Minden megszokottá és természetessé válik számukra. Természetes hogy vannak egymásnak. Természetes hogy így vannak egymásnak. Megszokták, ezt szokták meg. Arra a kérdésre,  „Hogy […]

Tovább

Változz, hogy változtass!

Kedves Olvasó! Jól működik a házasságod, párkapcsolatod? Elégedett vagy a pároddal? Elégedett vagy magaddal? Netán gondjaitok vannak? Porszem került a gépezetbe? Szeretnéd tudni, hogy van-e olyan módszer, amivel varázsütésre jobbá teheted a kapcsolatodat?

Tovább

Kapcsolatszervíz

Házasságban, párkapcsolatban élni, nem mindig fenékig tejföl. Azok, akik így gondolják, talán irigykedve figyelik azokat a párokat, akik boldogan, szeretetben, egyetértésben élnek. Azonban a boldog kapcsolat nem a szerencse és nem is a véletlen műve. Miután összekötjük az életünket, nem tehetjük meg, hogy csak hátradőlünk és semmit sem teszünk, hogy működjön a kapcsolatunk. Mert magától […]

Tovább

Hangold át kapcsolatodat 5 lépésben

Ha már sok éve éltek együtt, a gyerekek egyre nagyobbak, magatokra is sokkal több idő marad. Ami jó! Igen, akkor, ha még nem untatok egymásra!

Tovább

Az élet sava-borsa: az ünneplés

Ünnepelünk karácsonykor, szilveszterkor, húsvétkor, névnap, születésnap. Ezt bármikor, bárki megteszi. Az életben azonban sok olyan örömteli pillanat van, ami jön és megy. Olyan gyorsan elillan. Tedd emlékezetessé a családod minden tagjának boldog perceit úgy, hogy hosszabbítsátok meg azokat.

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.