Férfi-női barátság?

“A barátság színtere sokkal mélyebben van lelkünkben, mint a szerelemé. Nincs szükség vágyakra, küzdelmekre, mégis minden szenvedélyt kielégít. S míg a szerelem egy múló, röpke idillikus állapot, addig az igaz barátság egy életen át tartó szeretet.”

Tovább

Fel lehet készülni a boldog házasságra? III. rész

Ahogy Önmagammal szemben, a párommal szemben is vannak elvárásaim. A férjem, ne játssza el velem szemben a családfő szerepét csak azért, mert ő a férfi. Kezeljen egyenrangú társként. Ne legyen agresszív zsarnok, durva vagy goromba, szeressen, becsüljön.

Tovább

Fel lehet készülni a boldog házasságra? II. rész

Mint nő, mondom, hogy tanulj meg több figyelmet fordítani belső tulajdonságaidra, mint amennyit fizikai megjelenésedre fordítasz, mert pusztán a szépség és a nemi vonzerő nem tudja eltörölni az elmebeli és szellemi összeférhetetlenséget.

Tovább

Fel lehet készülni a boldog házasságra? I. rész

Maga a szó, hogy házasság mindenkinek mást jelent. Van, akinek örökre tartó szerelmet, összetartozást. Van, akinek csak egy papírformát, valaminek a megpecsételését. Sajnos még a mai világban a XXI. században is köttetnek érdekházasságok.

Tovább

Csapatmunka

A férfiak és a nők igényei, feladatai, érdeklődési köre nagyban különböznek egymástól, és nem kis feladat egy párkapcsolatban megtartani az egyensúly a napi tevékenységek elosztásában.

Tovább

A hasad legyen lapos, ne a kapcsolatod

Mindannyian arra vágyunk, hogy megtaláljuk életünk párját. Mi nők pedig arra törekszünk, hogy partnerünk számára megmaradjunk az ideális nőnek. Ez az állapot nincs magától, minden nap meg kell küzdeni érte, sosem feledkezhetünk meg női mivoltunkról.

Tovább

Nevelés! Szükség van rá?

A feleségemmel 10 éve élünk házasságban. Van három gyermekünk, két fiú és egy lány. Keresztényként elgondolkozom azon, hogyan neveljem őket. Miként legyek Istenfélő apjuk. Olyan, aki szereti őket.

Tovább

Miért nézem meg a fenekét? Miért hagyom, hogy megnézze?

Az uszodába vittem a gyerekeket edzésre. Hirtelen figyelmes lettem egy férfira. Olyan mesterien nézte az elhaladó nőket, hogy szinte észre se lehet venni. A székével hátradőlt, közben telefonált és elment egy kávéért. A szeme sarkából viszont látszott, hogy szabályosan ráfókuszál a domború részekre.

Tovább

Mennyei Atya=Apa? Avagy egy megtört fiú felismerései!

A Mennyei Atya, vagyis Isten, apa is? Mi jut eszedbe, ha felteszik neked ezt a kérdést? Szerintem sokan nem apaként gondolnak rá. Hanem inkább úgy, mint szakállas, ősz hajú, mérges öregemberre. Aki fent ül a felhőn és azt keresi, hogy kit büntessen meg.

Tovább

A tékozló fiú története: miért kell elengedni?

Előfordult már, hogy párja feladná? Máshová menekülne? Mert nem érzi jónak kapcsolatukat? Feltette már a kérdést: miért nem érti meg, hogy még mindig szeretem! Ilyenkor mit lehet tenni?

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.