Tánc

A tánc az élet. Az újrakezdés, a folytatás az élet. Táncolj, hogy élj! Érezd, hogy élsz! Légy önmagad. Merj önmagad lenni!

Tovább

A szavak ereje

„A szó elszáll az írás megmarad” Gondoljuk csak végig. A szó elszáll? Valóban így van? Mi emberek a szavainkon keresztül tudunk kapcsolatokat létre hozni, szétzilálni, újraépíteni stb.

Tovább

Zsákomból – házasságom

A jegyespár készülődik élete legfontosabb eseményére az esküvőre. Minden részletet megterveztek, minden a helyén van. Csodálatos nap és csodálatos emlék lesz. A percre pontos tervezés koronája.

Tovább

Kinek a cipőjében állok, avagy hogyan érthetjük meg társunkat

Emberi kapcsolataink során ugyanúgy, mint a párkapcsolatunkban sajnos nap, mint nap konfliktusba kerülünk. Ki ne lett volna szem és fültanúja, hogy párok milyen ellenségesen vitatkoznak, akár a bevásárlókocsik mellett, vagy nagyobb horderejű vásárlások alkalmával. És úgy gondolom, hogy nem is kell kimennünk az utcára, hogy példákat találjunk.

Tovább

Nőiesség 2018

Drága Hölgyeim, mostanában oly divatos a férfiakat szidni… Panaszkodnak sokan, hogy egyetlen normális férfit sem találnak. Panaszkodnak, hogy a férfiak pár találkozás után eltűnnek, nem reagálnak az üzenetekre… Nem akarnak elköteleződni… (Gondoltál már arra, hogy a férfiak, akik komoly kapcsolatra vágynak- ugyanezt mondják?)

Tovább

Az IZGALMAS párkapcsolat titka

Nem tudom, ki és mikor hitette el az emberekkel, hogy egy kapcsolat akkor az igazi, ha tökéletes. Mindannyian a tökéletes kapcsolatot szeretnénk, a tökéletes társat, aki szavak nélkül is pontosan tudja, mire vágyunk. Kiteljesedhetünk mellette, biztonságot ad miközben izgalmas marad. Ugye, milyen jó lenne? Őt keressük, igaz?

Tovább

Hogyan melegítsük fel kihűlt párkapcsolatunkat?

Minden szerelmespár életében szinte törvényszerűen eljön az ellaposodás időszaka. Ekkor érezzük, hogy valami más lett. Már nem olyan, mint korábban volt. Mások az érzések, a gesztusok, eltűnt az egyik legfontosabb kincs, a figyelem. Azonban ennek nem kell automatikusan a párkapcsolat végét jelentenie.

Tovább

Féltékenység-enyhítő praktikák az őszinte bizalomért

A féltékenység az egyik legelőkelőbb helyet foglalja el a párkapcsolatot romboló tényezők listáján. A féltékenység jellemzői a kisebbrendűség érzése, valamire való vágyakozás, sértettség, az elvesztéstől való félelem, a bizalmatlanság, szorongás és a harag.

Tovább

Miért látjuk ugyanazt a helyzetet másképp?

Egy konkrét helyzetet mindig az adott szituációban levő pár tölti fel tartalommal…

Tovább

Mi kell a boldog párkapcsolathoz?

Egy kapcsolatot létrehozni sokkal könnyebb, mint azt minőségi szinten fenntartani. Minden kapcsolat nívóssá tételéhez más és más recept szükséges. Ennek ellenére számos olyan dolog létezik, melyek azt bizonyítják, hogy az azt alkalmazó párok boldogabbak, mint mások…

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.