Nevelés! Szükség van rá?

A feleségemmel 10 éve élünk házasságban. Van három gyermekünk, két fiú és egy lány. Keresztényként elgondolkozom azon, hogyan neveljem őket. Miként legyek Istenfélő apjuk. Olyan, aki szereti őket.

Tovább

Ez az én esküvőm, ne szólj bele!

„Hát én immár kit válasszak…”  Ki legyen a párom? Tervezhetek egy egész életre? Mit szólnak a szüleim a választottamhoz?

Tovább

Felelős vagyok a gyermekem párkapcsolatáért?

„No, nem. Erről nem én tehetek! Ő választott. Úgy viselkedik a párjával, ahogy akar. Úgy él, ahogy akar.  Én nem befolyásoltam. Nem, ezt nem vállalom be!” – Ezek többször elhangzó szülői mondatok a gyerekről.

Tovább

Az élet sava-borsa: az ünneplés

Ünnepelünk karácsonykor, szilveszterkor, húsvétkor, névnap, születésnap. Ezt bármikor, bárki megteszi. Az életben azonban sok olyan örömteli pillanat van, ami jön és megy. Olyan gyorsan elillan. Tedd emlékezetessé a családod minden tagjának boldog perceit úgy, hogy hosszabbítsátok meg azokat.

Tovább

Ússzunk az árral szemben!

Nem dolgozom, csak a gyerekekkel vagyok – hallani néha anyukáktól. Van-e értéke és megbecsülése a háziasszonyok, kismamák munkájának?

Tovább

Tanulni sosem szégyen, még a gyerekektől sem, avagy hogyan legyünk „jó” apósok és anyósok

Amikor gyermekünk párt választ új családtaggal bővül a kis közösség. Persze nem könnyű ez senkinek sem. A szülőknek, hiszen pici fiúk, lányuk felnőtt lett. Ráadásul egy „idegent” is el kell fogadniuk, akinek lehetséges, hogy más mintákat tanítottak a szülei, más életutat járt be, más tapasztalatokat szerzett. A fiataloknak sem könnyű, hiszen nekik is alkalmazkodni kell […]

Tovább

7 túlélési tipp kisbabás pároknak

A kisbaba születése maga a csoda, melyet mindenki áhítattal és izgalommal vár. A kis jövevény érkezése egy család születését is jelenti. Apuka-anyuka új kifejezések, új szerepek, feladatok és felelősség.

Tovább

Harmóniában párom szüleivel

Egy csónakban evezünk, akárhogyan is képzeljük el, a párunk szüleit nincs módunkban megváltoztatni.

Tovább

Hogyan tegyük felejthetetlenné boldog perceinket?

A boldogság nem állandó állapot, hanem hol jön, hol megy. Tehetünk bármit, ahogy jön, pont úgy múlik el. Egy-egy igazi sikerélmény jelenthet boldogságot pár percig, pár óráig, pár napig, de akármit teszünk, elmúlik. Hogyan lehetne ezen változtatni?

Tovább

Maradni vagy elszaladni? Ha a páromnak gyermeke van!

Sok férfi meghátrál, ha kiderül a randi/ismerkedés során, hogy a hölgynek gyermeke van. Vagy a kapcsolat későbbi szakaszában alakulnak ki konfliktusok: ki az első, ki a fontosabb, a te gyereked, és még sorolhatnánk.

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.