Ússzunk az árral szemben!

Nem dolgozom, csak a gyerekekkel vagyok – hallani néha anyukáktól. Van-e értéke és megbecsülése a háziasszonyok, kismamák munkájának?

Tovább

Tanulni sosem szégyen, még a gyerekektől sem, avagy hogyan legyünk „jó” apósok és anyósok

Amikor gyermekünk párt választ új családtaggal bővül a kis közösség. Persze nem könnyű ez senkinek sem. A szülőknek, hiszen pici fiúk, lányuk felnőtt lett. Ráadásul egy „idegent” is el kell fogadniuk, akinek lehetséges, hogy más mintákat tanítottak a szülei, más életutat járt be, más tapasztalatokat szerzett. A fiataloknak sem könnyű, hiszen nekik is alkalmazkodni kell […]

Tovább

7 túlélési tipp kisbabás pároknak

A kisbaba születése maga a csoda, melyet mindenki áhítattal és izgalommal vár. A kis jövevény érkezése egy család születését is jelenti. Apuka-anyuka új kifejezések, új szerepek, feladatok és felelősség.

Tovább

Harmóniában párom szüleivel

Egy csónakban evezünk, akárhogyan is képzeljük el, a párunk szüleit nincs módunkban megváltoztatni.

Tovább

Hogyan tegyük felejthetetlenné boldog perceinket?

A boldogság nem állandó állapot, hanem hol jön, hol megy. Tehetünk bármit, ahogy jön, pont úgy múlik el. Egy-egy igazi sikerélmény jelenthet boldogságot pár percig, pár óráig, pár napig, de akármit teszünk, elmúlik. Hogyan lehetne ezen változtatni?

Tovább

Maradni vagy elszaladni? Ha a páromnak gyermeke van!

Sok férfi meghátrál, ha kiderül a randi/ismerkedés során, hogy a hölgynek gyermeke van. Vagy a kapcsolat későbbi szakaszában alakulnak ki konfliktusok: ki az első, ki a fontosabb, a te gyereked, és még sorolhatnánk.

Tovább

A gyerek mindent felülír…

Épp azon tűnődtem, hogy mit is pakoljak össze az utazáshoz, amikor hívtak az óvodából, hogy menjek a kislányunkért, mert valószínűleg bárányhimlős…

Tovább

A 2in1 szülőség kihívásai

Nem kell ahhoz elválni, hogy az ember lánya egyedül maradjon egy (vagy több) gyerekkel. Én már csak tudom: szinglimamiként szültem az első gyermekem.

Tovább

Ünnepek idegbaj nélkül

Közeledik a Karácsony. Hamarosan indul az őrület. Még alig kerültek le a polcokról az iskolakezdés füzet csomagjai a plázák már csillogó ünnepi díszbe öltöznek. Minden évben egy kicsit előbb, mintha attól kéne félni, hogy lemaradunk valamiről.  Az igazság az, hogy le is maradunk, mégpedig a meghitt, nyugodt ünnepről.  Elindul a tervezgetés, hogy ki mit kap. […]

Tovább

Gyógyír „GYES-betegség” ellen

Csodálatos dolog gyermeket szülni, etetni, pelenkázni, éjszaka „zombi” üzemmódban gyerekkel a karunkban fel alá járkálni és mindeközben feleség üzemmódban maradni.

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.