Az élet sava-borsa: az ünneplés

Ünnepelünk karácsonykor, szilveszterkor, húsvétkor, névnap, születésnap. Ezt bármikor, bárki megteszi.

Az életben azonban sok olyan örömteli pillanat van, ami jön és megy. Olyan gyorsan elillan.

Tedd emlékezetessé a családod minden tagjának boldog perceit úgy, hogy hosszabbítsátok meg azokat.

Hogyan tedd?

Találd ki, hogy nektek mi a legmegfelelőbb, és akkor az csak a tiétek lesz!

Mit is érdemes végig gondolnod?

  • Elegendő számotokra, hogy este még átbeszélitek a gyerekekkel, társaddal, és gratuláltok egymásnak?
  • Szántok rá ennél több energiát? Akkor érdemes egy közös vacsorát csapni, amikor együtt ülhet a család. Ha nincs időd, akkor csak tedd ki tálcára szépen azt, ami otthon van. Legyen egy „terülj-terülj asztalkám”. Koccintsatok arra, ki az örömöt hozta a családba.
  • Ha még belefér az életetekbe egy kis plusz, akkor érdemes egy megszokott vacsorát elkészíteni. Nálunk például a rántott sajt volt mindig az ünnepi vacsi.
  • Ha pedig a család szerte-széjjel van, akkor ne felejtsetek el hétvégén egy ünnepi ebédet/vacsorát készíteni, amikor nyugodtan, együtt ünnepelhettek.

Mi is ezt csináltuk! Nálunk bevált! Most már kicsit nehezebb, mert a gyerekek egy része kirepült, aki itthon van, az is már ritkábban fordul meg nálunk, de ennek ellenére mindig megszervezzük!

Ha több családtaggal történt ünneplésre méltó esemény, akkor van, aki a vacsorát kapja, van, aki sütit kap, és van, aki egy üveg pezsgőt.

Így mindenki érzi azt, hogy fontos!

A lényeg, az ünneplés, a megszokott mókuskerékből kilépés, és az, hogy sok boldog percet töltsetek együtt.

Legyél kreatív, és lepd meg ezzel az új ötlettel családodat!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.