Hogyan tegyük felejthetetlenné boldog perceinket?

A boldogság nem állandó állapot, hanem hol jön, hol megy. Tehetünk bármit, ahogy jön, pont úgy múlik el. Egy-egy igazi sikerélmény jelenthet boldogságot pár percig, pár óráig, pár napig, de akármit teszünk, elmúlik.

Hogyan lehetne ezen változtatni?

Ünnepeljétek meg, ha neked, vagy családod bármely tagjának sikere van. Mi is lehet ez? Ha feleséged fizetésemelést kap. Ha gyereked csillagos ötöst hoz, vagy olyan szép jegyet, amit abból a tantárgyból még sosem. Ha fiadnak sikerül egy vizsgája. Ha lányod győz a meccsen. Bármikor, bármit. Ami nektek boldogságot okoz.

Az emberek többsége a szokásos eseményeket ünneplik meg, a névnapot, születésnapot, karácsonyt. A sokadiknál már arra sem emlékszik, hogy pontosan mi történt akkor, mert mindig ugyanazt csinálják, és összefolyik minden.

Ti csináljátok másképp! Alakítsátok ki saját szokásaitokat! Olyat, amiben ti érzitek jól magatokat.

Miért is érdemes ezzel foglalkozni?

Ilyenkor tudtok kilépni az igazi mókuskerékből. Ezzel tudjátok meghosszabbítani a múlékony boldog pillanatokat. A család azon tagja, akit ünnepeltek, érzi, hogy fontos számotokra, hogy szeretitek. Így ez az esemény emlékezetessé válhat. Pár év múlva, visszagondolva is kellemes pillanatokat szerezhet.

Amíg a család minden tagja velünk élt, azon a napon, amikor mindenki normális időben otthon volt, ünnepi vacsorát készítettünk. Most már lehet, hogy csak egy üveg pezsgővel koccintunk, és a hétvégére marad az igazi alkalmi ebéd / vacsora, de akkor tudunk együtt lenni. Ha többünknek is volt boldog pillanata, így egyikünkért rántott sajt készült, a másiknak pedig tortát sütöttünk. A koccintás – bármivel – pedig az ünnepeltnek szól.

Ezt még lehet tovább is fejleszteni. Alkalmanként történik velünk rossz dolog is, amiben azonban lehet jót találni. Ünnepeljétek meg azt is, és egyszer még nevetve fogtok mesélni a legrosszabb pillanatról is, hiszen abból is ti csináltatok kellemes emléket.

Nekünk kiégett a házunk pincéje. Arra a napra azonban volt színházjegyünk, így nem otthon itattuk az egereket – hiszen akkor semmit sem tehettünk már -, a gyerekeket biztonságos helyen el tudtuk helyezni, mi pedig a férjemmel színházba mentünk a még épségben lévő kocsinkkal. Másnap neki álltunk nehéz feladatunk megoldásának, de arra az estére, arra a pár órára élveztük azt, hogy jól érezzük magunkat. Három hét múlva pedig, mikor már áramunk volt, és újra be tudtuk zárni házunkat, a franciaágyunkon a hálónkban – az egyetlen olyan helyen, ahol öten elfértünk -, ettük meg a rendelt pizzát, annak örömére, hogy visszaköltözhettünk újra megszokott birodalmunkba.

Élvezd az életet! Vedd észre a pillanatokat, melyeket meg lehet ünnepelni! Alakítsd ki a saját szokásaitok, és tegyetek boldoggá sok-sok percet közös életetekben!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.