Ki a fontosabb? A párom vagy a gyerekem?

Több pár fordult hozzám azzal a problémával, hogy az apa, úgy érzi, el van hanyagolva, amióta gyermekük van. Azt érzi, hogy ő már nem fontos. Rá már nincs ideje a párjának, csak a gyerek számít.

Az a tapasztalatom, hogy sok nő gyakran elköveti azt a hibát, hogy a gyerek megszületésével, elhanyagolja a párját.

Ez nagy hiba! Miért?

Nagyszerű érzés szülővé válni, szülőnek lenni. Ez egy újabb életszakasz a párok életében, semmiképp sem folytatódhat minden ugyanúgy, mint előtte. Változás történt, ami maga után vonja a különböző életterületek, viselkedések, szokások módosulását is.

De a párunk akkor is a párunk

A Párunknak lenni nem szűnik meg! Akkor sem, amikor egy újabb szerepkörbe kerül. Nem lesz belőle csak apa, hanem apa is lesz.

Ahogyan megmarad barátnak, gyermeknek, munkatársnak, edzőtársnak, stb., megmarad a PÁR szerepköre is – számunkra.

A gyermekeink egy bizonyos időre vannak ránk bízva

Amikor ez „lejár”, kirepülnek és élik a saját életüket – ahogyan mi is tettük (csak vannak, akik elfelejtik). És ki marad ott nekünk?

A PÁRUNK!

Jó esetben – életünk végéig.

Neki ígértük meg kimondottan vagy kimondatlanul, hogy jóban-rosszban, egészségben-betegségben, holtomiglan-holtodiglan. Nem a gyerekeinknek.

Idővel nekik is lesz valaki az életükben, aki a legfontosabb lesz számukra. A párjuk. És mi boldogok leszünk, amikor megtalálja. Örülünk neki. Megértjük, ha nem tud velünk találkozni, megértjük, ha nem ér rá, mert közös programjuk van a párjával.

Más a szülő-gyermek kapcsolat és más a párkapcsolat.

Kedves érintett Nőtársaim!

Javaslatom: Tartsuk szem előtt a párunk fontosságát. Hiszen életünk leghosszabbra tervezett, legfontosabb kapcsolata.

A gyermekeink minden életkorában szakítsunk időt a párunkra, egymásra. Legyen az akármilyen rövid idő, de legyen!

Ha például bevállalják – akár 1-2 órára is – a nagyszülők, a barátok, a szomszédok a gyereket, bízzuk rájuk. Örüljünk és használjuk ki a kettesben tölthető időt.

Ha időben lefektetjük a gyereket, nyerünk egy kis időt egymásra.

Adjunk keretet megváltozott élethelyzetünknek. Találjuk meg, fedezzük fel minden életszakaszban, más szerepekben egymást, önmagunkat.

Szeretetteljes kapcsolatot kívánok Önöknek is!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.