Maradni vagy elszaladni? Ha a páromnak gyermeke van!

Sok férfi meghátrál, ha kiderül a randi/ismerkedés során, hogy a hölgynek gyermeke van. Vagy a kapcsolat későbbi szakaszában alakulnak ki konfliktusok: ki az első, ki a fontosabb, a te gyereked, és még sorolhatnánk.

Hogy lehet ezt jól csinálni?

Én tudok egy szívet melengető példát mutatni!

Nem mindennapi kapcsolat az övék. Miért?

  • Évekig együtt dolgoztak mire rájöttek, hogy szeretik egymást és együtt szeretnék leélni az életüket.
  • Hiába voltak közel egymáshoz, akadályok, nehézségek kerültek útjukba. (De egymásra találtak).
  • A nőnek van egy tündéri, óvodás korú kislánya, akit a férfi mindig is imádott – ezt látni lehetett rajta – és a kislány is tett közelítő lépéseket.

Egyszer csak megtörtént. Férfi és nő egymásba szerettek. Már van mögöttük pozitív és negatív párkapcsolati tapasztalat, nem hoznak felelőtlen döntéseket. És megtörtént!

„Barbi, hozzám jössz feleségül?”

Tette fel a kérdést a férfi és IGEN választ kapott.

(A lánykérésről ebben a bejegyzésemben írtam: http://boldogparok.hu/nyilt-level-egy-boldog-parnak/)

Aztán úgy döntöttek, hogy egy szép téli napon, örök hűséget fogadnak egymásnak családtagjaik és barátaik előtt. Eddig mindenki azt gondolhatja, nincs ebben semmi rendkívüli. De csak várjuk a végét!

Mit tett a férfi a gyermekkel?

Nem hallottam, nem olvastam és nem láttam még ilyet! (Lehet, hogy ez az én hiányosságom – vállalom.)

Eljött az esküvő napja. Az egymásnak szóló ígéret és gyűrűhúzás után, a férfi a gyermekhez fordul – egy az ujjacskájára illő gyűrűvel – és megkérte őt is! Megkérdezte tőle: elfogadsz-e engem pótapukádnak?

A kislány mosolyogva, boldogan mondott igent és hagyta, hogy az első férfi felhúzza ujjára az elfogadás jelképét.

Azért megdolgozott a férfi ezért az igenért a kislánynál is. Mert nemcsak a házasság nem működik magától, hanem minden emberi kapcsolatra igaz – MŰKÖDTETNI KELL! Keményen kell dolgozni, de ez a kemény munka lehet élvezetes, könnyed, ha szívből jön.

Mióta egy párt alkottak, sokat volt a kislánnyal: jóban-rosszban, egészségben-betegségben. A gyerekek érzik az őszinte szeretetet, a valódi törődést. Nem vár érte hálát a felnőtt, de mégis megkapja.

Kedves Férfiak, vegyenek példát. Ne riadjanak vissza a gyermekektől. Annyi szeretetet adnak annak, annyi örömmel ajándékoznak meg bennünket. Ne gátként tekintsenek a gyermekre egy új kapcsolatban, hanem nézzék azt, hogy több szerető ember veszi körül Önöket, mindnyájukat.

A Pál Feri atya által megfogalmazott „5 jó” jut eszembe:

  • jóindulat,
  • jó szándék,
  • jóakarat,
  • jóhiszeműség,
  • jobbító törekvés.

Ilyen hozzáállással csak jó dolgok születnek!

Apropó születés…

Hamarosan megszületik a közös gyermek is, ami még több örömöt és boldogságot hoz a kis család életébe.

U.i: Tudom vannak negatív történetek is, de nekem az a célom, hogy a jót és a pozitív példákat osszam meg és erősítsem.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.