A szavak ereje

„A szó elszáll az írás megmarad” Gondoljuk csak végig. A szó elszáll? Valóban így van? Mi emberek a szavainkon keresztül tudunk kapcsolatokat létre hozni, szétzilálni, újraépíteni stb.

Tovább

Zsákomból – házasságom

A jegyespár készülődik élete legfontosabb eseményére az esküvőre. Minden részletet megterveztek, minden a helyén van. Csodálatos nap és csodálatos emlék lesz. A percre pontos tervezés koronája.

Tovább

Csak viccelek! avagy: Miért NE cikizd a párodat mások előtt?

Ismerős az a kép, amikor társaságban a párok egymás kontójára sütnek el poénokat? Sokszor olyanokat, amik meglehetősen személyesek, vagy intimek. Kissé betekintést engednek saját belső kis világukba, a konfliktusaikba, az esetleges állandó vitatémákba.

Tovább

Meglátni a láthatatlant

Azon tűnődtem ma, hogy milyen időközönként kell átbeszélni egy kapcsolatban a közös jövőt… Fontos-e ez egyáltalán? Mindjárt elmondom, én mit gondolok erről, de addig is jöjjön egy rövid történet.

Tovább

Önts lelket a számítógépbe!

You can do it! Menni fog! Halljuk az amerikai filmekben, és az amerikai emberek között…

Tovább

Figyelj rám légy szíves!!!

– Kommunikációs titkok férfiaknak – Aki szeretné, hogy élete párja odaadóan hallgassa, ÍME!

Tovább

Ne nyúzz engem, légy szíves!

Avagy: titkok, hogyan ne próbálj kommunikálni… Beszélgessünk jókat!

Tovább

Együttműködő, erőszakmentes kommunikáció 2.

Előző cikkünkben megismerhettük a címadó beszédtechnika elméleti hátterét. Hogy elkerüljük a vitát, a következő 4 dologról beszéljünk: tények, érzelmeink, fontos eszméink, kérés. Most lássuk a részleteket.

Tovább

Együttműködő, erőszakmentes kommunikáció 1.

Szeretnénk jókat beszélgetni, a vitákat pedig elkerülni. Ehhez azonban az akarat önmagában nem elegendő. Nem elég az sem, hogy megígérjük magunknak és társunknak, hogy türelmesek és kedvesek leszünk.

Tovább

A szex még működik, de a beszélgetés már nem megy!

Úgy érzi, hogy már nem tudnak beszélgetni a párjával? Akkor ez a cikk most Önnek szól.

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.