Csak viccelek! avagy: Miért NE cikizd a párodat mások előtt?

Ismerős az a kép, amikor társaságban a párok egymás kontójára sütnek el poénokat? Sokszor olyanokat, amik meglehetősen személyesek, vagy intimek. Kissé betekintést engednek saját belső kis világukba, a konfliktusaikba, az esetleges állandó vitatémákba.

Ezek néha valóban vicces beszólások, de legtöbbször kínosak. Akinek a kárára van, annak mindenképp, legfeljebb igyekszik nem mutatni, vagy egy „ellenviccel” elütni a dolgot. De néha még a kívülállóknak is kínos, sőt rosszabb esetben kölcsönös viccáradat egyre durvul és a pár nagy plénum előtt durván hajba kap.

Aki már látott ilyet, tudja, ez milyen mély nyomot hagy még a szemlélőkben is, nemhogy a párokban.

Ha mások előtt viccesen szól be valaki a párjának, az gondolja meg ezerszer is, hogy megéri-e az adott poén, hogy esetleg negatív érzések lavináját indítsa el a másikban: megalázottság, kiszolgáltatottság, árulás, olcsó bosszú, bizalomvesztés.

Ha mégis ebbe a szituációba csúszunk, mindenképp fordítsunk időt és gondot a kiengesztelésre és beszéljük át utólag kettesben. Kínos lesz, mert kicsit szégyelljük, de biztosítanunk kell a párunkat, hogy nem rosszindulatból, csak meggondolatlanságból fakadt a dolog. Utána viszont nincs mese, be kell tartanunk, hogy NEM FORDUL ELŐ TÖBBET!

Persze páronként más lehet a határa az ilyen élcelődésnek. Vannak olyanok is, akik jól bírják az ilyesfajta szócsatákat nyilvánosság előtt. Ezt a hozzáállást nem árt tisztázni még időben, hasonlóan a „mit értesz Te és mit értek én hűség alatt” témakörhöz. Ha pedig egyszer már kiderült, hogy a társunk nem tudja kezelni az ilyen helyzetet és megbántva érzi magát, akkor tiszteletben kell tartani az érzékenységét!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.