Mi kell a nőnek?

A kolléganők irigykedve nézik az íróasztalán fekvő, szépen becsomagolt parfümöt, amit a feleségének szán, az ékszerboltban hallja, ahogy összesúgnak a háta mögött az eladók: „Milyen nagyvonalú férfi!”, a virágárus elismerően kacsint, amikor kiválasztja a vázából a legszebb vörös rózsacsokrot, de minderre otthon csak egy szelíd mosoly a válasz, és még aznap este jön a szemrehányás: miért nem segít a házimunkában? Ne keseredjen el! És egy pillanatig se gondolja, hogy a felesége nem szereti. Egyszerűen csak melléfogott.

Ne higgye, hogy a parfüm illata nem elég bódító, az ékszer divatjamúlt, vagy a rózsacsokor hervadt. Az ajándékok pompásak. Csak éppen a feleségének nem erre van szüksége.

A kolléganői valószínűleg el lennének ragadtatva, ha a férjük egy hétköznap hazaállítana egy illatos parfümmel. Az ékszerbolt eladói örömmel elfogadnák az üzlet bármelyik csillogó darabját. A virágárus pedig semmi másra nem vágyik, mint hogy egyszer ő maga kapjon egy csokor bukétát. De nem minden nő egyforma. És lehet, hogy az Ön felesége nem ajándékra vágyik.  De, ha nem arra, akkor vajon mire?

Ha épp csak kibontja a szépen becsomagolt dobozt, előhúzza a parfümöt, s miután megszagolta, leteszi az asztalra, és már szalad is a konyhába, hogy félrehúzza a tűzhelyről a fazekat, miközben azon sopánkodik, hogy tele a szennyes, és arról panaszkodik, hogy otthon mindent egyedül kell csinálnia, ajándék helyett valószínűleg azt szeretné, ha segítene neki a házimunkában. Ha kinyitja az ékszeres dobozt, meglátja a csillogó fülbevalót, amit az ujjai közé fog, fel sem próbálja, és megjegyzi, hogy az ékszerre költött pénzből inkább kirándulhattak volna egyet a hétvégén, akkor biztos, hogy nem a drága ajándékot, hanem az együtt töltött időt hiányolja. Ha pedig gépiesen elveszi a rózsacsokrot, amit szenvtelenül tesz vázába, s közben halkan azt motyogja, hogy biztosan történt valami, még az is lehet, hogy nő van a dologban, mert tegnap új frizurát csináltatott, a körmeit tűzpirosra festette, és a diétájával már öt kilót fogyott, de minderre a férje még csak rá sem vakkantott, akkor biztosan dicséretre vágyik. De akkor valójában mi kell a nőnek?

Minden nőnek másra van szüksége. S hogy mire, azt észre kell venni. Csak egy kis odafigyelés kell hozzá, ami nem is olyan nehéz. Egy-egy sóhaj, gondterhelt tekintet vagy apró megjegyzés, és egyértelműen kiderül, mi kell a nőnek. Ha pedig nem, érdemes megkérdezni. Mint ahogyan ő is gyakran megkérdezi esténként: mi legyen a vacsora.

 

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.