Önts lelket a számítógépbe!

You can do it! Menni fog!

Halljuk az amerikai filmekben, és az amerikai emberek között…

Meghökkentő élményben volt részem! Nemrégen történt.

Alig akartam hinni a fülemnek, amikor amerikai barátaink otthonában a következőt hallom a dolgozószobából: Come on, you can do it – gyerünk, meg tudod csinálni!! És John barátunk nem mást, mint a számítógépét biztatja, hogy jöjjön már be a várva-várt oldal…

Naivnak tűnik, és talán nevetségesnek. De csak első hallásra. Elgondolkodtam rajta és azóta is többször eszembe jut. Mi van emögött?

Az a szemlélet, amit nekünk is érdemes eltanulni.

Lehet hogy nem a számítógépünket, ,hanem egymást, szeretett családtagjainkat bátoríthatjuk. Néha még az autóját is noszogtatja az ember. „Hé gyerünk már, nem állhatsz le…”

És nem jobb ez a reménykedő szemlélet és pozitív szavak?

Vannak, akik inkább csapkodják a számítógépet, ha nem indul. Vagy az autójukat szidják, rugdossák. Persze nem azt mondom, hogy a tárgyaknak volna lelkük. Hanem, hogy akik mérges és dühöngő légkört teremtenek maguk körül, egészen biztos, hogy kevésbé lesznek sikeresek. Saját maguk akadályai. Vajon miért?

Akik reménytelenül beszélnek, úgy is gondolkodnak, kiárad a lényükből. És ez lebénítja a kreativitást.

Tegyünk egy kísérletet! Figyeljük meg, hogy ha valakiről jót feltételezünk és bátorítóan, bizalommal beszélünk vele, olyanná is válik. Hogy lehet ez?

Az illető igazodik a róla alkotott képhez. Az önértékelése megnövekszik.

-Ha rólam azt feltételezik, hogy igazat mondok – akkor nem hazudok.

– Becsületesnek tartanak – nem veszem el a másét, így is cselekszem.

Szeretnénk a gyerekeinket átlendíteni a bizonytalanságukon? A félelmeiken?

Bátorítsuk őket:

– Gyerünk, meg tudod oldani a leckédet!

– Sikerülni fog, hiszen ügyesen kezdted el a mosogatást, be is tudod fejezni.

Ha a párunk, házastársunk kétségbeesne vagy tehetetlennek érezné magát egy feladathoz, bátorítsuk, hogy meg tudjuk beszélni, nincs minden veszve.

Használjuk a bátorító szavakat! Ne verjük egymást a betonba!

Mi lesz az eredménye? Csodákat művel.  A teljesítőképességünk megnövekszik.

Váljon szokásunkká, és öntsünk lelket a környezetünkben lévőkbe!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.