Párkapcsolat kompromisszumokkal és/vagy egyezséggel működhet?

A párkapcsolatunkban felmerül egy kihívás. Nézzünk egy példát gyorsan, ami által könnyen érthető lesz. Például, szeretnénk elmenni nyaralni. Egyikőnk a tengerpartra szeretne menni, mert imád napozni.  Viszont a másik fél inkább hegyvidékre vágyik, ahol kirándulhat.

Tovább

Dugd a fejed a homokba vagy kiabálj kígyót-békát? Avagy hogyan lásd a felmerülő konfliktushelyzeteket a párkapcsolatodban

Minden egyes párkapcsolatban eljön az a pillanat, amikor nem egyeznek a nézeteink. Emiatt pedig vita, konfliktus alakulhat ki. Ez pedig beindíthat többféle reakciót. Hangos szóváltások, játszmák, egymás megsértése vagy akár egy olyan helyzet, hogy szőnyeg alá seperjük a problémákat.

Tovább

Sokan azt hiszik, hogy ha hibáznak, nem fogják szeretni őket…

Ha százból kilencven kilenc esetben elszúrunk valamit, de legalább egyszer sikerül beismernünk és felvállalnunk a botlásunkat, akkor már elindultunk a jó úton! Sokszor tiltakozunk, hárítjuk a felelősséget, mentjük a menthetőt. Azonban adódik a kérdés: vajon így tényleg szépíthetünk a helyzeten, vagy ez inkább csak olaj a tűzre?

Tovább

Kinek a cipőjében állok, avagy hogyan érthetjük meg társunkat

Emberi kapcsolataink során ugyanúgy, mint a párkapcsolatunkban sajnos nap, mint nap konfliktusba kerülünk. Ki ne lett volna szem és fültanúja, hogy párok milyen ellenségesen vitatkoznak, akár a bevásárlókocsik mellett, vagy nagyobb horderejű vásárlások alkalmával. És úgy gondolom, hogy nem is kell kimennünk az utcára, hogy példákat találjunk.

Tovább

Miért látjuk ugyanazt a helyzetet másképp?

Egy konkrét helyzetet mindig az adott szituációban levő pár tölti fel tartalommal…

Tovább

Párkapcsolat és a politika

Naponta botlunk politikai nézetkülönbségek miatt vitázó párokba, barátokba, családokba, így kíváncsiságból belenéztem egy chat-oldalba, hogyan vélekednek erről az emberek? A vélemények majdnem egy irányba mutatnak. Nagyon nehéz a téma. Miért is?

Tovább

Kell-e benzint önteni a tűzre? Avagy négy varázsszó a konfliktusok elkerülésére a házasságban

Minden házasságban előfordul, hogy olyan helyzetbe kerülünk, mikor egy egyszerű apróságból keveredik egy jó nagy veszekedés. Ezeket az apróbb vitákat, érdemes ott helyben kezelni, különben, – ha csak besöpörjük őket a szőnyeg alá, – előbb-utóbb ez a megoldatlan helyzet megbosszulja magát. DE HOGYAN KEZELJÜK A KISEBB KONFLIKTUSAINKAT? Mindjárt megosztok Önökkel egy varázsreceptet. Előtte azonban elmesélek […]

Tovább

Amikor fáj mélyen, belül… Igenis sajnálom magam…

Mikor megbántanak minket, elhatalmasodik bennünk egy érzés, amely szinte sejtjeinkig hatolva eluralja szívünket, lelkünket, egész lényünket. Hogyan is kezelhetjük az ilyen érzéseket? Itt most nem az apró megbántásokra gondolok, hanem a nagyobb horderejű fájdalmakra.

Tovább

Sajnálom, hogy így érzel… avagy a bocsánatkérés fontossága

Vannak, akik úgy vélik, hogy a bocsánatkérés nem számít. A lényeg, a megbocsátás. Sok esetben ezzel én is egyetértek. Ha haragot táplálunk a szívünkben mások iránt, akkor azzal saját magunkat mérgezzük, ahelyett, hogy helyet hagynánk szép és boldogító dolgoknak a bensőnkben.

Tovább

20 bogár

Ha évfordulóra, ünnepekre készülünk, igyekszünk valami különlegeset teremteni magunk körül. Már egy héttel előtte figyelmesebbek vagyunk. Készülünk a nagy napra. Főzünk egy finom vacsorát, pezsgőt bontunk, virágot, ajándékot vásárolunk, beszélgetünk, fényképeket készítünk. Próbáljuk emlékezetessé tenni a napot. Még a Facebook-ra is feltesszük, hogy demonstráljuk: lám, mi milyen irigylésre méltó, boldog kapcsolatban élünk. 

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.