9+1 tipp arra hogyan hozzuk vissza a tüzet kapcsolatunkba?

Ahogy telik az idő, a párkapcsolatokban hajlamosak ellustulni az emberek. (Tisztelet a kivételnek!)

Nem tesznek azért, hogy újra és újra meghódítsák egymást. Nem tesznek azért, hogy a szeretetben is legyen szikra-tűz-szenvedély. Sőt. Minden megszokottá és természetessé válik számukra. Természetes hogy vannak egymásnak. Természetes hogy így vannak egymásnak. Megszokták, ezt szokták meg. Arra a kérdésre,  „Hogy vagytok?” – Ők szokták azt válaszolni, hogy „Kösz, elvagyunk”.

Ebben a langyos vízben jól elüldögélnek. De meddig?

Mi lesz a vége? Mi lehet a vége?

Egy idő után mondhatják azt, hogy ellaposodott a kapcsolatunk, eltávolodtunk egymástól, legyen vége, lépjünk tovább.

Vagy mondhatják azt, hogy ellaposodott a kapcsolatunk, eltávolodtunk egymástól, de próbáljuk meg újra fellobbantani a tüzet.

Az érzelmeken múlik, melyiket választják. Aki nem szeret, az menni akar. Ha szeretik egymást, ha éreznek még valamit egymás iránt, akkor a kapcsolat megjavításáért akarnak tenni.

9+1 ötlet hogy az a szikra újra érezhető legyen és lángra is lobbanjon:

  1. Értékeljük, ha a párunk tesz valamit a kapcsolatunkért, értünk, önmagáért. Mondjuk meg neki, hogy értékeljük, bármilyen apróságot is tesz. Hiszen a sok kis apró dolog nagy eredményeket hozhat.
  2. Ha valamit jelez a párunk, hogy hiányzik neki, tegyük meg, amit szeretne. Természetesen csak akkor, ha nem esik nehezünkre. Ha szeretjük, nem fog nehezünkre esni – persze vannak kivételek!
  3. Kezdjük el mi a változást. Ha elkezdjük, teszünk a kapcsolatunkért, látni, érezni fogja a párunk és bízzunk benne, hogy viszonozni fogja.
  4. Beszélgessünk arról, mit tehetünk egymásért, miből érzi a párunk, hogy szeretjük, és mi miből érezzük. Van esély rá, hogy megkapjuk mindketten.
  5. Ha valami iránt elkezdünk érdeklődni, vonjuk be a párunkat. Osszuk meg vele, mutassuk meg neki.
  6. Az idők során változunk. Sőt. Változik a szemüveg színe is, amelyen keresztül egymást látjuk. Ha valami zavar a párunkban, ne kritizáljuk, nem ez a megoldás. Beszéljük meg mi az, a mi zavar és beszéljük meg, hogyan tudna változtatni rajta, mivel lennénk elégedettek. Figyeljünk a hangnemre. A beszélgetés során mindig szem előtt kell tartanunk, hogy szeretjük a párunkat és a folytatás érdekében „vagyunk itt”.
  7. A legtöbb mit adhatunk a másiknak a FIGYELEM. Amikor a párunk rólunk, magáról vagy a kapcsolatunkról beszél, figyelmesen hallgassuk meg, ne vágjunk közbe és maradjunk nyugodtak. (Ugyanez vonatkozik más témánál is.)
  8. Ha a beszélgetés heves vitába torkollik, hagyjuk abba és akkor folytassuk, amikor nyugodtak tudunk lenni. Nem érdemes egy vita hevében egymás fejéhez vágni olyan dolgokat, amiket szinte azonnal megbánunk. Hiszen azért ültünk le, hogy jobbá tegyük a kapcsolatunkat.
  9. A hétköznapokat színesíthetjük a régi élményekre való emlékezéssel is. Pl. nézegethetjük a korábbi nyaralás képeit, mesélhetünk régebbi sztorikat, amiken jókat nevettünk vagy egy kedvenc szám hallatán táncra is perdülhetünk…

+1. Az ellaposodás, a megszokás ellen a szeretkezéseket is feldobhatjuk, változatossá tehetjük. Újíthatunk a technikákon, helyeken, egy-egy új fehérneművel és különböző csábítási megoldásokkal éleszthetjük újra és/vagy tarthatjuk fenn az érdeklődést, a szenvedélyt.

Megbeszélhetjük, hogy mindketten „elővesszük” a kreativitásunkat. Lehet egyeztetni és lehet meglepetés is.

Sok-sok ötlet bevethető. Pár és kapcsolatfüggő hogy mi vethető be. Mindenkinek szabad a pálya…

Szeretetteljes kapcsolatot kívánok!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.