Csapatmunka, avagy az együtt elkészített lecke az eltávolodás ellenszere?

Szeretném megosztani személyes élményemet, mely számomra szívet melengető érzéseket és gondolatokat hívott elő.

Páromat továbbképzésre küldték a munkahelyéről. Egy táblapapírt szorongatva, és tele élményekkel érkezett haza. Elmondta, hogy házi feladatot kapott. Prezentációt kell készítenie egy megadott témában és ezt, másnap elő is kell adnia, 2-3 percben. Láttam, hogy mivel nem mindennap kerül ilyen feladat elé, és természetesen jól akarja megcsinálni, ezért, kicsit aggódik. Így hát felajánlottam NEKI , hogy misem könnyebb ennél majd én segítek, mivel ebben van gyakorlatom.

Miután közösen elvégeztük az otthoni teendőket, nekiláttunk.

Másnap, azután nagy sikerrel zárult a vizsga.

Láttam nagyon büszke és hálás.

Jó eső érzés volt együtt sikert elérni. Közös élményt jelentett, melyről hosszasan lehet még beszélgetni. Láttam, hogy elismerést váltott ki a páromból, hogy végre a sok tanulásomnak, Ő is hasznát látta. Valami megváltozott. Sokkal érdeklődőbb lett, pedig eddig is támogatott. Én is jobban megismertem a munkája apróbb részletit, megértettem problémáit.

Hosszú, működő házasságokban is előfordul, hogy időszakonként távolabb kerülnek egymástól a párok. Melynek több oka is lehet, de gyakran az érdeklődési területek változása idézi ezt elő. Az egyik fél új dolgok felé kacsingat, melyről a másiknak nincsenek információi. Ezt szaknyelven elfejlődésnek hívjuk. Így egyre kevesebb közös pont lesz a párok között. Nem tudnak miről beszélgetni, nincsenek közös témák. Elkopnak a közös ismerősök.

Mit tegyünk, hogy ezt megelőzzük?

  • Figyeljünk egymásra, szeretettel

A házasságért mindennap tenni kell, hiszen magától nem működik. Szeretettel és érdeklődéssel, kellő kíváncsisággal lehet fenntartani a közös érdeklődést. Akkor is, ha nem pontosan az ízlésvilágunknak a legmegfelelőbb párunk új hobbija. Mégis elkísérhetjük akár olyan találkozókra, melyen ő az új barátaival találkozik. Érdeklődhetünk újonnan szerzett tudása iránt. Így érzi, hogy szeretjük, elfogadjuk és támogatjuk. És valljuk be, lehet, hogy közben, mi is jól érezzük magunkat.

  • Mindenkinek vannak álmai, ezeket tartsuk tiszteletben

A jól működő párkapcsolatban élők ismerik párjuk céljait és álmait. Abban érdekeltek, hogy ezek megvalósuljanak. Elégedett emberek elégedett életet élnek. Az életünk során céljainkat felülbírálhatjuk, el is érhetjük és újakat is kitűzhetünk. Viszont támogatást elnyerni és kapcsolatot fenntartani, illetve célokat a közös célok alá rendelni csak tisztelettel és elfogadással lehet. Ez a nyertes-nyertes pozíció, mely a boldog kapcsolat alapja.

  • A kettő, több mint egy!

A közösen végzett feladatok erősítik a csapatszellemet, és mélyítik a másik fél megismerését és közelebb is hozza a párokat. Két ember tudása, ereje, képessége matematikailag is több mint egy. A siker, pedig növeli az önbizalmat, a másikba vetett hitet és bizalmat. Felelősségérzetet generál és boldogabbá tesz.

Szeretettel bíztatom hát Önöket közös célok, örömök keresésére, pici közös sikerek megünneplésére valamint párjuk érdeklődési körének figyelemmel kísérésére. Kívánom Önöknek azt a szívükön átvillanó kis csodát, mely nekem jutott osztályrészül.

A kíváncsi ERŐ legyen Önökkel!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.