Ha nincs szexünk, csak veszexünk 1. – mennyiségi problémák

A nagy kérdés (persze csak a méretprobléma után, melyet egy másik cikkben tárgyalok), mi a normális, a heti hány alkalom mondható átlag mennyiségnek, ha a szeretkezésről beszélünk. Ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit, ebben a témában nincs olyan, hogy norma, amit teljesíteni kell, vagy egy átlag mennyiség, amihez tarthatná magát az ember. Mégpedig azért, mert minden párnak megvan a maga ritmusa, sőt minden egyénnek is megvan a saját egyéni, alkati ritmusa, hogy milyen időközönként tör rá a vágy.

Pont ebből adódnak a problémák

Sajnos akár családon belül is tudnék említeni olyan példát, ami a szexuális igénybeli különbségek okán létrejött események sorozata majdhogynem a váláshoz vezetett.  Az a fél, akinek nagyobb igénye lenne, általában a másik felet okolja kielégítetlensége miatt, ez feszültséghez vezet, megindulnak a viták, a kimaradozás, legrosszabb esetben megtörténik a félrelépés.

Mi kell ahhoz, hogy ezt elkerüljük?

Először is meg kell nézni a kapcsolat kezdeti szakaszában (nem az első néhány hónapot!) milyenek voltak az igények mennyiségileg mindkét fél részéről. Ha eleinte is különböző volt a felek habitusa, akkor nincs mit tenni, muszáj egy olyan megállapodást kötni, ami mindkét félnek megnyugvást hoz.  Viszont, ha a kezdetekkor azonos időközönként forrt a levegő, hát akkor valószínű, hogy azonos időközönként forr most is, esetleg néhány AKADÁLYOZÓ TÉNYEZŐ nehezíti a pályát. Nos, ezekre az akadályozó tényezőkre kell fényt deríteni, és megszüntetni a gátló tényezőt.

A folyamat a következő: visszaemlékezni, megfigyelni milyen indokkal hárít a párunk, ebben rengeteg információ rejlik.  Egy egyszerű „fáradt vagyok” kijelentés is sok mindent hordozhat magában, például a munkahelyen nagy a hajtás, vagy felgyülemlett a házimunka, megbetegedett a gyerek… Ilyenkor ha besegít a másik fél ezekbe a feladatokba, egy kevés feltöltődést biztosítva társának, esetleg apró figyelmességekkel, vagy egy masszázzsal kedveskedik, bizonyára eléri a kellő hatást. Egy kis odafigyelés csodákra képes! Viszont semmiképp nem várható el, hogy egy szál virág ajándékozása után egy fergeteges éjszaka lesz a jutalom. Kitartóan és folyamatosan figyelni kell egymás igényeire, és egy egyszerű fáradtságot (hogy a példánál maradjunk) nem csak fizikális mentesítéssel kell orvosolni, hanem a lelki töltést is érdemes biztosítani, hogy minél előbb visszatérjenek a dolgok a régi kerékvágásba.

A figyelmesség, a kedveskedés mindenkinek jól esik, mindenki vágyik arra, hogy figyelembe vegyék az igényeit, hogy megkapja, amire vágyik, hogy örömöt szerezzenek neki. Aki mindezt magáénak tudja, szívesen ad magából, szívesen viszonozza ezt a figyelmet, szeretetet, amit kap. Ha kapni szeretnénk először mindig adjunk, akkor biztosan nem marad el a siker.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.