Ha nincs szexünk, csak veszexünk 2. – minőségi problémák

Az intimitást, a gyengédséget is tanulni kell, és ahogy a szüleink a viselkedésükkel „tanítanak” minket a legkülönbözőbb témákban helytállni, az intimitás felé vezető úton sincs ez másként. Sokat hallani manapság az érzelmi intelligencia, és a szexuális kultúra hiányáról… Joggal. Belemehetnénk mélyen a dologba, de ezek annyira egyénileg kezelendő problémák, hogy jelen esetben nincs sok értelme. Inkább a hiány következményét beszéljük át.

Azok a fiúk és lányok, akik családjából hiányzott a természetes napi szintű érintés, ölelés, puszi, babusgatás, dögönyözés, többnyire felnőtt korban idegenkednek ezektől a fajta megnyilvánulásoktól, nem tudnak feloldódni a testiségben, így elmarad az élvezet.

Kamasz korban van némi esély a változásra, a szerelem és a hirtelen megjelenő erőteljes nemi vágy, egy időre kiütheti az elmét, félresöpörve a félelmet,  szabad utat engedhet a megtapasztalásnak. A felfedezés öröme, jó eséllyel teljesen ki is olthatja az ismeretlentől való rettegés tüzét.

Sajnos sok esetben maradandó félelmek, szorongások vernek tanyát a tudatalattiban, minden kísérletező szándék ellenére, gátolva ezzel az öröm megélésének a lehetőségét.

Felismerés, belátás, akarat, segítségkérés és elfogadás, gyakorlás

Mint minden probléma csak addig probléma két ember között, amíg a problémás fél fel nem ismeri, hogy amit tesz/nem tesz, az gond a másik félnek, ezzel tükröt tartva maga elé FELISMERI a hiányosságát, ami jó esetben előhozza a BELÁTÁST, hogy ezen változtatnia kell. Lényeges, hogy a saját, a párja, és a kapcsolata érdekében AKARjon is változtatni.

Néhány esetben azonban nem boldogul a megoldással a pár, ilyenkor jó, ha egy kívülálló, aki objektívebben lát rá a problémára, egyfajta KÜLSŐ SEGÍTSÉGET nyújt. Ma már, nagyon jó könyvek, technikák vannak a félelmek tudatosítására és gyakorlatok a félelmek megszüntetésére. A figyelem, és ezen feladatok GYAKORLÁSA, idővel feloldja a gátakat, ez meghozhatja a várt eredményt, ami egy örömtelibb, oldottabb, minőségi együttlét eredményez.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.