Házastárs vagy vetélytárs?

A házasság egy olyan együttes, ahol a két fél képes megvalósítani közös álmaikat, céljaikat: ÖSSZETARTOZNAK ÉS SZÜKSÉGÜK VAN EGYMÁSRA!

Aki azt gondolja, hogy akkor értékes, akkor sikeres, ha bizonyítja: a másiknál jobban, okosabban oldja meg a dolgokat:

TÉVED!

Szereti a társát, de annyira hajtja a bizonyítási kényszer, hogy elfelejti értékelni és dicsérni őt.

Elkezd versengeni. ÉN JOBBAN TUDNÁM CSINÁLNI!

Folyton azt figyeli, ő mit tudna kihozni az adott helyzetből. És ilyenkor ezek a gondolatok járnak a fejében. És ilyen dolgokat ki is mond:

  • már megint húzza az időt, én hamarabb megoldottam volna
  • nem kellett volna kétszer nekifogni az ügynek, én egy csapásra elintézem
  • a munkahelyemen előléptettek, a társam meg évek alatt nem sokra vitte
  • nem erre kellett volna bekanyarodni, az én bejáratott utam jobb

A legjobb tanács ilyenkor: ÁLLJ!

Ne hajszoljuk versenybe a társunkat. A házasság nem egy ki-a-gyorsabb-futóverseny, hanem team-munka.

MI MOTIVÁLJA IGAZÁN  EZEKET AZ EMBEREKET?

Mi van e mögött?

Legtöbb esetben kudarc és elvetettség érzés. Vannak, akik emiatt bizonyítani akarnak a társuknak: A bizonyítási kényszerrel akar kitörni, kiemelkedni – és sajnos néha aki éppen útjába kerül, azzal vetekszik. De legtöbben ráérzünk, arra, hogy ez nem stimmel. Miért?

A kiemelkedés nem a másik lenyomásával történik. Hanem kiválósággal!!!!

Ha néha kudarcok árán is, de rájövünk, hogy a házasság akkor sikeres, ha mindenki a saját képességét adja bele. A társunkat azért választottuk, mert a karaktere, adottságai megfogtak minket, személyisége színesíti az életünket.

TEGYÜK ÖSSZE A LEGJOBB KÉPESSÉGÜNKET TÁRSUNKKAL. Ami a másiknak nehezebben megy, annak a kiegészítése pont nálunk lehet elrejtve.

HADD ÁRULJAK EL EGY TITKOT! A legtöbbször nem is az a legfontosabb, melyik megoldással, kinek az ötletével, csak menjenek előre a dolgok!!!

Sokféle megoldás van egy ügyre, ne felejtsük el! Ha ezzel tisztában vagyunk, nem veszítjük el társunkkal a felbecsülhetetlen értékű harmóniát.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.