Intim eltávolodás

Az elhidegülés szót mindenki ismeri, akár tapasztalat a saját életéből, vagy közeli hozzátartozóknál látta ezt, esetleg barátoknál, ismerősöknél. Ennek az elhidegülésnek az első lépése a MEGSZOKÁS.

A kapcsolat kezdetén minden happy, örömteli boldog együttlétek, heves érzelmek, erős vágyak, szinte minden működik magától, egy bizonyos pontig. Ezután jön a megismerés szakasza, amikor a párok megtapasztalják egymás szokásait, életvitelét, a mindennapi életben való viselkedését. Ezen a ponton dől el minden, képesek-e a kapcsolatban résztvevő felek a folyamatos változásra úgy, hogy figyelembe veszik társuk változását is és ahhoz alkalmazkodnak, vagy a rutint választják, és beleragadnak a MEGSZOKÁSba.

Az élet maga a változás! A párkapcsolat miért lenne ez alól kivétel?

Ami legalább ennyire fontos, az intimitás, miért lenne kivétel?

Ahogy a párkapcsolatot működtetni kell, mert (a kezdeti szakaszt leszámítva) nem működik magától, az intimitás is szerves része ennek az örökké változó formálódó létnek, fontos kellő figyelmet fordítani ezen igényekre is.

Az első szó, ami megjelenik a párok életében az „összecsiszolódtunk” kifejezés, ami árulkodó jel arra nézve, hogy már a megszokás szakaszában van a kapcsolat. Ebből a szakaszból már nem lehet direkt változtatások nélkül újra örömtelivé tenni a kapcsolatot, egyenes út vezet a megszokástól az elhidegülésig. A változás kezdődjön apró változtatásokkal a mindennapokban, hiszen a szexualitás nem a hálószoba ajtajában kezdődik így nem is az ágyjeleneten kell elsősorban változtatni, az majd egy későbbi lépés. Mik lehetnek ezek?

  • Jó, ha vannak a múltból jó élmények, amikre vissza lehet ilyenkor tekinteni, felidézni ezeket, kiindulópontnak tökéletes
  • Egymás felé, napi szinten, kedves gesztusokkal való odafigyelés
  • Egymás, idővel megváltozott igényeinek tisztázása
  • Minőségi idő eltöltése, egymás társaságában stb.

Amikor ez már jól működik, az érzelmi dolgok helyre billentek , visszatér a közeledés vágya, ekkor lehet beszélgetni a megváltozott intim vágyakról, az új szexuális igényekről, ha szükséges.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.