Kötelességünk kihozni magunkból a legjobbat…külsőleg is!

Szeretnénk, hogy a párunk minket kívánatosnak találjon, ezt ki is nyilvánítsa, dicsérjen és büszke legyen ránk?

Akkor mi is várjuk el magunktól, hogy hozzuk a legjobb formánkat!

Ez néha pici dolog, nem egy ünnepi smink, drága ruha vagy új frizura kérdése. Hétköznapi helyzetekben a hétköznapi dolgokra kell csak odafigyelni: amikor felkelünk, nézzünk a tükörbe:

„ő az a kívánatos nő, akit meg akarok mutatni a férjemnek?”  vagy:

„ő az a jól ápolt férfi, akinek az érintéséért sóvárog a felesége?”

Bevallom, nálam sokszor „nem” a válasz. Nem találom magam üdítő látványnak reggel 6-kor ébredéskor, miután éjfél is elmúlt, hogy ágyba kerültem.
Nem tudok csodát tenni hirtelen és nem is szeretném reggel nagy kozmetikai trükkökre pazarolni az igencsak kiszámolt időt. Amit megtehetek: egy gyors fésülködés, arc tonik és BB krém. Miután mindezekkel 3 perc alatt végeztem, bizisten egészen nőies formám lesz és már nem hoz zavarba, ha a férjem szembejön a lépcsőn.

Nem, nem kell mindenkinek bomba 45 kilós modellként, illetve izmos macsóként kinéznie! Legtöbbünket nem is ilyennek ismerte meg a párja és nem így álltak oltár elé. Nem.

És igen, lehet betegnek, lestrapáltnak, túlsúlyosnak és kialvatlannak lenni. Ezek mind az élet részei, a velejárói, semmi gond ezekkel. Amit én vallok, hogy mindig az adott körülmények és a személyes adottságok, lehetőségek mellett törekednünk kell rá, hogy kihozzuk magunkból a legjobb formánkat!

Mindenkinek mások az egyéni adottságai, a körülményei, az anyagi feltételei.

Mást engedhet meg magának az, akinek a nagyszülők hetente többször besegítenek a gyerekek körül és mást az, akinek havonta van egy fél délutánja magára. Mást engedhet meg egy nő, ahol a családnak filléres gondjai vannak és mást az, aki a teljes jövedelmét magára költheti. Nem következik az egyik körülményből, hogy lepukkadtnak kell lenni, ahogy a másikból sem, hogy vagyonokért kell arckezelésre járni, vagy heti 3x személyi edzőt fogadni. Ez utóbbiakkal sincs semmi baj, mindössze kezeljük lehetőségként, ne pedig elvárásként.

Ha fáradtan és elnyűtten hazaesel: zuhanyozz le! 5 perc és illatos vagy, fel is frissülsz. További ötletek:

  • ha összemaszatolták a gyerekek a pólód: cseréld le!
  • ha átvette a ruhád a főzés illatait: cseréld le!
  • ha a kerti munkától ótvar a farmered, ne abban ülj asztalhoz!
  • ha a párod szeret otthon is kiöltözni a családi eseményekhez, akkor Te se maci nadrágban jelenj meg!
  • ha ki sem mozdultok otthonról, akkor is moss fogat!
  • ha megdicsér a párod, amikor csinosan mész el otthonról, tedd meg, hogy otthon is felveszed néha a jobb ruháidat!
  • ha egész nap csak a beteg gyerek mellett voltál és kisebb gondod is nagyobb a külsődnél; a fésülködés, dezodor, fogmosás akkor is belefér.
  • ha teheted, ne sajnáld az időt és pénzt alkalmanként egy manikűrre vagy kozmetikusra!

Az esztétikus, ápolt külső egyfajta befektetés a párkapcsolatodba. Túl azon, hogy öröm lesz a párodnak rád nézni, magabiztosságot is ad, ha tudod, ápolt vagy, tiszta a ruhád és friss a hajad. A valódi érték nem a külsőség, de jobban esik a szép, kerek piros almába beleharapni, mint az ütésnyomos, itt-ott lyukas, piszkos, vagy megbarnult almába.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.