Ne hagyja, hogy ellaposodjon a kapcsolata! Íme néhány trükk, hogy az „együtt”, az ne „egymás mellett” legyen

 

Együtt, vagy egymás mellett? Elgondolkozott már valaha a kérdésen, hogyan tudná feldobni a párjával közösen töltött időt? Pedig kellene!

A kettesben megélt, együtt-egymással pillanatok minden kapcsolat építő pillérei. Nagy erőt és megnyugvást jelent, ha a nehezebb időszakokban van hová visszanyúlniuk, van honnan meríteniük.

Tegye hát kicsit színesebbé az életüket és engedje, hogy az érzelmeik spontán válhassanak szorosabbá.

Sokszor igazán kis dolgokon múlik, hogy mitől marad emlékezetes egy nap, de az biztos, minél több van belőle, annál erősebbé válik a kötelék

Találkoznak minden nap, sőt a hétvégék nagy részét is együtt töltik

Ettől még nem biztos, hogy igazán EGYÜTT vannak. A barátok, a család, mind-mind igazán fontos részei az életüknek, de az intim, CSAK KETTESBEN töltött időt is féltőn ápolniuk kell!

Időnként bizony olyan programokra is szükség van, amik csak önökről szólnak. Persze sokszor az is elég, ha csak a lakásajtót zárják magunkra, de nem mindig. Sose feledjék, a „kettesben”, az még önmagában nem „együtt”! Mondok néhány remek programot, amivel feldobhatják a hétköznapokat és közelebb kerülhetnek a párjukhoz:

Meghitt vacsora

Szinte magyarázatra sem szorul. Talán kevés olyan ember van a Földön, aki ne örülne egy ilyen estének. Akár egy lopott hétköznapon, vagy egy kényelmesebb hétvégén – teljesen mindegy -, bármikor jól esik mindkettőjüknek. Amikor úgy ülhetnek le a megterített asztal mellé, hogy semmi más dolguk, csak „lenni”. Egymással szemben, elmerülve egymás tekintetében és belefeledkezni az érzéseikbe. A finom ételek, kis jó zene közben úgy beszélgethetnek egymással, ahogy otthon szinte sosem. Ne engedjék, hogy bármi bezavarjon. Ne idegeskedjenek a taxison, az ételek árán, vagy ha nem egyből kapnak asztalt. Próbáljanak humorral és nyugalommal közelíteni egymáshoz és kiélvezni minden percét ezeknek az intim órának.

Hegyi kirándulás

Kettesben a vadonban?! Bizony! Igazán kevés romantikusabb és egymásra utaltabb kalandot élhet át egy pár. Szellemileg, fizikailag és érzelmileg is hatalmas feltöltődést kaphatnak egy ilyen valódi, hamisítatlan erdei sétától.

A természet kézzelfogható közelsége sokszor önmagában is elég, hogy ráébresszen bennünket mennyire messze kerültünk az egyszerű, természetes megoldásoktól

Kéz a kézben, vagy épp egymást átsegítve a sziklákon, megosztva a szendvicset, az ivóvizet, csodás órák várnak önökre. A napi problémák eltávolodnak, s lehet, hogy mire visszatérnek a civilizációba, már nevetségesen kicsinek fog tűnni a legtöbb aggasztó gond.

Kocsikázás

Nem kell messzire utazni ahhoz, hogy romantikussá váljon egy kis autózás. A lényeg, hogy ne a napi munkába menetes hangulatban tegyék. Áthajtani egy közeli kisvárosba, meginni egy kávét, vagy egy teát és hazatérni… Mindegy hová utazunk, kettesben egy autó utasterében csak egymásra figyelve minden cél tökéletes lesz. Sőt! Sokszor talán cél sem kell. Lehet, hogy egyszerűen csak útra kell kelni. Ha van mit megbeszélni, ami esetleg régóta lóg a levegőben, ennél jobb alkalmat keresve sem találhatnának. De remek tér ez egy nehezen kimondott „szeretlek”-hez, vagy egy szívből jövő „ne haragudj”-hoz is. Itt és most teljesen biztosak lehetnek benne, hogy csak ketten vannak. Sem fürkésző tekintetek, sem kagylózó fülek nem követik az útjukat és a kíváncsi szomszéd is jó messze van. Mondja el neki bátran ami most a szívét nyomja és hallgassa meg az is, ami az Övét.

Páros masszázs

Többféle formája elérhető és szerencsére ma már szinte bármelyik szalonban lehet duó masszázst kérni. Persze, azért nem árt, ha jól körbejárja és alaposan megtudakol mindent a helyről és a minőségéről, de ha megvan az igazi ne késlekedjen, lepje meg vele a párját.

Mesterfokú kényeztetés és egy csipetnyi közös „bűnözés”-élmény remek összekovácsoló erő egy kapcsolatban.

Furán hangozhat egy olyan dolgot bízni egy vadidegenre, ami nagyon is bensőséges és intim, és a párok jobbára egymástól várnák el, de ennek a közös megélése mégsem a bizonytalanságot, sokkal inkább az összetartozás érzését fogja erősíteni.

Nyugalom, intimitás és felfrissülés, mindez kényeztetve… Csodás alap egy laza estéhez, kettesben.

Humorest

A móka és a kacagás sosem jöhet rosszkor. Nem véletlen, hogy még közmondásunk is van rá, miszerint „a nevetés a legjobb orvosság”. Ha mostanában nem mennek túl jól a dolgok, ideje bevetni a profikat. Hisz egy nagy közös nevetés mindenkire ráfér olykor és annyi gátat szakít fel, hogy akár egy rendes terápiával is felérhet. Nem szabad késlekedni! Irány jegyeket venni, asztalt foglalni és mulatni egy jót. Bár előadás közben nem feltétlenül lehet egymásra figyelni, azért biztosan jó lesz nézni, ahogy a nevetéstől csorog a párunk könnye és hazafelé tuti, hogy nem unalmas statisztikáktől, családi zűröktől, vagy munkahelyi sérelmektől lesz hangos a hazaút.

Megtalálni a közös szórakozást: gyerekjáték. Időt szakítani rá már talán kicsit nehezebb, de a válasz, hogy megéri-e, egyértelmű és hatalmas IGEN. Az ilyen élmények megtérülése egy pár életében megfizethetetlen. Okozzanak örömet egymásnak, szakadjanak ki a taposómalomból és legyen az önök történetének is az a vége, hogy boldogan éltek… Kezdjenek neki még ma!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.