Nőiesség 2018

Drága Hölgyeim, mostanában oly divatos a férfiakat szidni… Panaszkodnak sokan, hogy egyetlen normális férfit sem találnak. Panaszkodnak, hogy a férfiak pár találkozás után eltűnnek, nem reagálnak az üzenetekre… Nem akarnak elköteleződni… (Gondoltál már arra, hogy a férfiak, akik komoly kapcsolatra vágynak- ugyanezt mondják?)

De menjünk tovább: bizonyára félnek az erős és önálló nőktől!

Eltűnődöm, vajon, hogy lehet az, hogy a közösségi oldalakra fellépve még férfiaktól nem láttam nőket minősítő, sértő megjegyzéseket, viszont sok posztot látni arról, amelyben fennkölt idézetek hívják fel figyelmünket a férfiak hiányosságaira… (Jól irányzott célzásként minden félős, igazi érzelmektől rettegő, felelősségvállalásra alkalmatlan mai férfi számára.)

Nekem csak egy kérdésem van: hogy akarsz így ismerkedni? Hogy akarsz úgy ismerkedni, hogy szidod a férfiakat, alapvetően azt gondolod róluk, hogy mindegyik egy tróger, és csak „azt” akarja, de minimum biztos félnek tőled, mert jó munkád van és szép autód, és amúgy is eltartod magad, és jól elvagy egyedül is. Persze, hogy jól elvagy, hangoztatod is minden péntek és szombat esti buliban, ha valaki mégis odamerészkedik hozzád, mert ismerkedne.

Mintha félnél nő lenni, felvállalni, hogy igenis, jó lenne valakit hazavárni már. Nem nyitod meg a lelked, nem mutatkozol sem nőiesnek sem finom lelkűnek, ami talán arra ösztönözne egy férfit, hogy meglássa benned a Nőt.

Tudod, én nem szeretnék olyan férfival ismerkedni, aki azt mondja, jól el van egyedül, köszöni teljes az élete, és boldog szingliként. ( Nem azt mondom, hogy nem lehetsz boldog egyedül. Dehogynem!)

Kérdezz meg egy férfit, vajon mitől Nő egy nő?

Vajon nem elolvad egy férfi egy finom reggelitől, sokkal jobban, mint amikor viccesnek tartod, hogy szingliként üres a hűtőd és nem voltál felkészülve rá, hogy valaki nálad tölti az éjszakát?

Hölgyeim mit műveltek? Komolyan azt gondoljátok, nektek kell vadászni? Nektek kell hódítanotok és nem egy férfinak benneteket? Egészen biztos, hogy amit több ezer év megalkotott, azt pár év átírhatja? Tényleg azt gondoljátok, hogy adnotok kell magatokat, mert ha nem, akkor más hamarabb adja, s így lemaradtok valamiről? (Valakiről?)

Nem inkább illik egy Nőhöz kitűnni a tömegből, olyannak lenni, hogy egy férfi melletted akarjon maradni? Nem inkább vágysz arra, hogy valaki igyekezzen meghódítani?

Ha a világ arra tart, hogy nőként küzdesz a férfiak kegyeiért, de közben persze szidod is őket, mert párkapcsolatra alkalmatlanok és nem is igazi férfiak, akkor mire jutunk? Társkereső oldalra, ahol 100 különböző randi után sem találod meg az igazit, sem ő téged? Hogy is van ez?

Nem kellene elgondolkodni? Nőként, hidd el, nem így fogod megváltoztatni a férfiakat. Nem fog egy sem a szívéhez kapni, amikor a szívszaggató posztodban felívod a figyelmét, hogy ma már igazi férfiak nincsenek. Változass magadon. Légy olyan, hogy szüksége legyen rád egy férfinak, és akkor fel fog hívni, akar majd Veled élni, és el fog köteleződni melletted.

Álljon itt két idézet, nő kontra férfi:

“Mutass már nekem egy olyan pasit, aki nem rémül meg egy határozott, céltudatos, okos nő láttán! Az elején persze minden szép és jó. Izgalmas. De idővel a pasi vissza akar majd fogni. Ne álmodozzak, mert ott van ő, vele kell lennem. De nincs az az isten, hogy én még egyszer feladjam az álmaimat akár egyetlen napra is valakiért, aki sohasem tud majd boldoggá tenni. Egyetlen dolog képes egy életre boldoggá tenni: ha a szívem után megyek.” (Oravecz Nóra)

Ha az ember csak a szíve után megy, komoly gondot okozhat magának. Vannak helyzetek az életben, amikor a szív kívánsága mást mond, mint a józan ész diktálna. És ilyenkor bizony az eszünk tart meg a helyes úton. De minimum két esélyes a dolog.

“A férfiak félnek az okos nőktől, a férfiak félnek tőlem.” (…) Ezt a szöveget csak a női-ego találta ki, mert nem tud szembesülni azzal, ha a férfinak valamiért ő nem kell. A férfiak pedig szívesen használják ezt a dumát a nők finom visszautasítására, mert ez egy olyan indok, ami miatt a nő nem bántódik meg.” (J. Christian)

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.