Szexuális problémáink

Az intim zóna sok sok éven át tabu témának számított, az emberek többsége még mindig nehezen beszél ezekről a dolgokról. Meglepően hallgattam azokat a beszámolókat amik arról szóltak, hogy ezekbe a problémákba (pl. libidó elvesztése, orgazmus képtelenség, fájdalom szex közben, merevedési zavarok) a párok beletörődnek, esetenként nem is beszélnek róla, akár azon az áron, hogy a kapcsolatuk tönkremegy, válással végződik.

Fontosnak tartom, hogy beszéljünk a témáról, hogy kiderüljön van e a háttérben:

  1. Valamilyen testi elváltozás, amivel orvoshoz kell fordulni
  2. Esetleg intim tornával javítható a helyzet
  3. Lelki problémák akadályoznak a megélésben
  4. Vagy csak hiányos kommunikáció miatt, a sok éves házasság ideje alatt, vagy a szülés miatt történt változásokból adódóan, a megváltozott igényeket kellene megbeszélni

Őszinte beszélgetéssel feltárható a probléma forrása, és amint megtudjuk a probléma okát, máris kezelhetővé válik, és az is kiderül kihez ildomos fordulni a megoldás reményében.

NE JUSSON EL SENKI A VÁLÁSIG, egy ilyen jól orvosolható dolog miatt, és ne szégyelljen senki külső segítséget igénybe venni, ha egyedül, vagy párjával nem boldogulnak a probléma megoldásával.

Az orvosoknak és minden segítő szakmában tevékenykedőnek titoktartási kötelezettsége van, senkinek nem adhat felvilágosítást a páciense állapotáról, még a páciens házastársának sem, ha ezt valaki kifejezetten igényli.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.