Párkapcsolati coach, házassági tanácsadó képzés dr. Mészáros Ádámmal

A portálon található szakértők a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet végzett hallgatói, kiképző tanáruk dr. Mészáros Ádám.

Módszertan

A párkapcsolati coaching azzal foglalkozik, hogy hogyan lehet egy párt segíteni egy olyan kapcsolati cél elérésében, amelyet maguk határoznak meg. A gyakorlatban a legtöbben közelebb szeretnének kerülni egymáshoz, de nagyon sok pár egy békés, konfliktusmentes életet szeretne megvalósítani.

Egy jó párkapcsolati coach ehhez konkrét eszközökkel segíti a párt anélkül, hogy a „sérüléseiket”, gyermekkorból hozott traumáikat venné elő. Természetesen ha erre van szükség, megfelelő pszichológus vagy egyéb terapeuta kolléga felkeresését javasolja, de általában erre a coaching folyamat végén tesz javaslatot.

A házassági/párkapcsolati tanácsadás lényege az, hogy a szakember egy problémás párkapcsolati helyzetben új szempontokat, nézőpontokat ad a párnak, hogy ők maguk ezáltal új megoldásokat találjanak az életükre. A tanácsadó közvetlen tanácsot nem ad a párnak (hiszen az ilyen tanácsok sokszor a tanácsadó saját élettapasztalataiból fakadnának, amelyek soha nem lehetnek általános érvényűek).

A portálon szereplő szakemberek különböző életúton, tanulmányi úton vannak túl, de a fenti két módszertant ismerik, és munkájukba beépítik.

Párkapcsolati coach, házassági tanácsadó vagyok. Hogyan lehetek szakértő? Mit kell tanulnom?

A portálon való szakértői részvétel feltétele, hogy a résztvevő a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet képzési rendszerében tanuljon a párkapcsolatok segítéséről.

Mit jelent pontosan ez a képzési rendszer?

Az Intézet gondozásában tartott képzésen a hallgatók a párkapcsolati problémák és megoldásuk logikus ismeret- és módszertani anyagát sajátíthatják el.

A kiképzés során különös hangsúlyt fektetünk a hűtlenségi helyzetek kezelésére, amelynek keretében az azt előidéző eltávolodási, tettes-áldozati, elfejlődési, önértékelési, önismereti okokat is alaposan átvesszük. Így tehát nemcsak a megcsalás kezelésében, hanem egyéb párkapcsolati elakadás kezelésében is alapos ismeretet lehet szerezni.

Minden segítő szakmában elengedhetetlen terület az önismeret. A párkapcsolati coach, házassági tanácsadó képzés a hallgatók önismeretét is fejleszti.

Természetesen az önismeret sok, egyéb népszerű módszerrel is fejleszthető (pl. pszichodráma, családállítás, egyéni pszichoterápia stb.), és minél mélyebb önismereti szinten végzi el valaki e képzést, annál többet ad neki.

A képzés különlegessége a párkapcsolati tanácsadói és coaching praxis kialakításához is kapnak a résztvevők iránymutatást és konkrét támogatást is.

Időpont, helyszín, jelentkezés

Képzéseket folyamatosan indítunk Budapesten, a legközelebbi időpontokról és a további részletekről az orizdaszerelmet@parkapcsolatikonfliktusok.hu címen érdeklődhet.

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.