Szabó-Topor Tünde
párkapcsolati coach
Szakterülete: Házasság

Bemutatkozás:

Szerencsés ember vagyok… Olyan családban nőttem fel, ahol az őszinteség, a szeretet, az egymás megbecsülése és tisztelete meghatározó és elsődleges volt mindannyiunknak.

Ilyen alapokkal nem volt nehéz – mondhatnánk - , de valójában, még így is bukdácsoltam sokszor.
Ezért is tartom olyan fontosnak, hogy legyenek jó segítőink, bátor támaszaink, akik a kérdéses és nehezebb pillanatokban kezet tudnak nyújtani.
Sokszor bizony nem elég egy kedves rokon, egy megértő társ, vagy egy lelkes jóbarát. Egy elromlott háztartási géphez gondolkodás nélkül szerelőt hívunk, sőt! Még azt is tudjuk, hogy melyik géphez pontosan melyik szerelő passzol. Vajon miért olyan nehéz szakemberhez fordulnunk, ha az életünk privát részeinél kerül porszem a gépezetbe?

Ha sem az ajtót, sem önmagát nem szeretné becsapni többször, mondjon bátran igent egy könnyebb, boldogabb megoldásra.
Parttalan viták, telesírt zsebkendők…, vagy csak hirtelen túl sok lett a kérdés, a kétely? Ha nem megy jól, ami eddig gördülékenyen zakatolt, miért ne könnyítené meg az életét? Ha a közlekedésben nem lennének táblák, vajon biztos, hogy mindenki automatikusan tudná az irányt, a szabályokat?

Egyet mindig tudtam, hogy az őszinteség az egyik legerősebb védőbástyám és hogy az sok mindentől meg fog védeni.
Már kisiskolás koromban észrevettem, hogy minden törekvésem ellenére tele vagyok titokkal.
Ezek a titkok azonban nem az én titkaim voltak, hanem a társaim velem megosztott bizalmas beszélgetésiből gyűltek szépen össze, s én minden őszinteségem ellenére nagyra értékeltem ezeket a titkokat. Különleges adottságnak és ajándéknak értékeltem, hogy megbíznak bennem a társaim, az ismerőseim és a mai napig féltőn őrzöm azt az érzést.

Hogy mitől működik jól egy tanácsadó, azt nehéz megmondani, nálam a legfontosabb talán, hogy szeretem az embereket.
Nem hiszem, hogy vannak jó, vagy igazán rossz emberek. Vannak élethelyzetek, amikre valahogy reagálunk és ezek bizony lehetnek jók, vagy nagyon rosszak. A velem született empátiám, a feltétel nélküli elfogadásom és az, hogy az embereket önzetlenül szeretem - és megérteni igyekszem - a hosszú évek alatt sok erőt, nyitottságot és rengeteg megoldást hoztak az én életembe is.

Már nemcsak megérteni szeretném a problémákat, hanem teljes tudásommal és az életem minden tapasztalatával orvosolni igyekszem azokat.
Én olyan ember vagyok, aki szereti, ha béke, egyensúly és szeretet veszi körül. Ezért sok mindent meg is teszek és úgy érzem képes vagyok ezt megtanítani másoknak is.

Tudom, hogy mindenki ösztönösen törekszik az egyensúlyra és a szeretet elérésére, a szeretete kimutatására, de azt is tudom, hogy ez nem mindig, nem mindenkinek, nem mindenkivel egyszerű.

Úgy neveltek a szüleim, hogy tudjam, bástyákra szükség van.
Azok építhető, ám sajnos, le is dönthető építmények. Jó épületekhez jó alapok kellenek és néha a régieknek sem árt itt-ott egy-egy támfal. Bár az építészethez egyáltalán nem értek, az emberi kapcsolatokhoz remélem annál jobban.

Ha valaki elakad az úton és nem kapcsolat-szakértő, az egyáltalán nem szégyen. Óriási bátorság szembenézni a hibáinkkal és megtenni az első lépéseket.

Tisztelem és hálás vagyok minden embernek, aki képes a változásra és tesz is érte, mert nem az a gyenge ember, aki segítséget kér, hanem aki képtelen szembenézni a problémákkal. Szerencsére nem kell mindent egyedül megoldanunk...

Telefon: 20/968-8886

E-mail: tunde.topor@gmail.com

Weboldal: http://nokomment.hu

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.