Vass Éva
párkapcsolati coach
Szakterülete: Házasság

Bemutatkozás:

Vass Éva vagyok, mediátor, párkapcsolati coach. Eredeti szakmám szerint közgazdász.

Sok éven keresztül az üzleti szférában dolgoztam felső vezetőként, majd nyolc éven át saját csomagolástechnikai cégemet vezettem. Mai napig jó érzéssel tölt el, hogy munkatársaim nem csak munkahelyi gondjaikat osztották meg velem, hanem sok esetben magánéleti problémáikba is beavattak, tanácsot kértek.

Az évek múlásával az üzleti sikereknél jobban kezdtek érdekelni az emberi kapcsolatok. Kedvtelésből tanultam emberi erőforrás menedzsmentet, grafológiát, pszichológiát. Ösztönösen arra készültem, ha egyszer „bölcs” korba lépek, valamilyen segítő szakmával szeretnék foglalkozni.

Rám talált a párkapcsolati coaching képzés. Először csak saját célra alkalmaztam. Aztán egyre mélyebbre ástam. Hatékony módszerei meggyőztek, hogy egy kívülálló személy objektív meglátásai sokat segíthetnek olyan szituációkban, amiből az ember - egyedül - hosszú ideig nem tud kijönni. Miért is tartanám meg ezt a tudást magamnak? Inkább tovább fejlesztettem és fejlesztem a mai napig, hogy még szakszerűbben alkalmazhassam. Tanácsadóként segítségül hívom a Prepare /Enrich párkapcsolati teszt diagnosztikai módszereit is. (http://www.kettenegyutt.hu/tanacsadok/vasseva.php)

Közben a coaching-on keresztül találkoztam a mediációval. Más technika, de ez is a jövőre koncentrál. Segítségével sok esetben visszafordítható a válás. Ha mégsem, akkor békésebbé tehető ez a nehéz időszak. Segít a pároknak megtanulni a jó kommunikációt, a viták tudatosabb kezelését. Különösen fontos ez a békés megegyezéshez, a későbbi konfliktusmentes együttműködéshez, a kevésbé fájdalmas elváláshoz. A gyermekek szempontjából az elválás minősége kiemelt fontosságú.

Meggyőződésem, hogy a kapcsolati válságok jellemzően kommunikációs problémákból fakadnak. Az emberek éveken keresztül rosszul, vagy egyáltalán nem kommunikálnak. Hiszem, hogy ezt meg lehet tanulni. Ezáltal elkerülhetővé válnak életünkben a nagy törések, viták, válások, visszaállítható a valamikor még jól működő kapcsolat. Ebben szeretnék én segítséget nyújtani.

Szakterületeim: kommunikáció, párkapcsolati mediáció, párkeresés, esküvő előtti problémák, az érett párkapcsolat problémái.

Telefon: 30/990-1031

E-mail: info@parkapcsolatisegitseg.hu

Weboldal: http://parkapcsolatisegitseg.hu

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.