Mit ér a csend egy házasságban???

Elhatároztam, hogy egy kis időre a csendet választom, és megpróbálom kizárni a külvilágot 24 órára. Nem volt könnyű ezt kiviteleznem, mivel feleség és anya is vagyok, de sikerült elvonulnom egy külön lakásba.

Tovább

Legyél válogatós!

Van, akinek a szülei azt mondták gyermekkorában, hogy ne válogasson. Hogy egye meg azt is, ami nem tetszik; vegye fel az előkészített ruhát, és ne másik ruha keresgélésével húzza az időt. Hogy ne legyen már olyan finnyás, barátkozzon Pistikével, hiszen ő a legjobb tanuló. És mondták azt is, hogy ne feleseljen, ne ellenkezzen már annyit.

Tovább

Lelkitárs vagy ikerláng… Létezik?

Igen! Sokan  azonban  összekeverik  a  két  fogalmat,  főleg   mióta  a  spiritualitás  „divat”  lett.

Tovább

Hogyan viszonyuljunk a gyászhoz?

Az egész országot mélyen megrendítette a magyarországi buszbaleset tragédiája, amelyben 16-an életüket vesztették, a többiek súlyosabb, vagy kisebb sérülésekkel, de túlélték a balesetet…..Gimnazista diákok, és tanáraik. Leírhatatlan, nincsen rá szó. Mert ok nélkülinek tűnik, ebből adódóan felfoghatatlan. Meg akarjuk érteni a megérthetetlent, de még el sem hisszük, hogy ez megtörténhetett. Ilyen közel hozzánk, pont velünk […]

Tovább

Semmi sem az, ami!

Ki mit lát, úgy él, vagy mégsem! Nem mindegy mit, hogyan látunk, vagy mégis nekünk van igazunk?

Tovább

Létezik gonosz ember?  (avagy kétféle ember van)

Igen …  Sokan azt gondolnátok…. jó és a rossz az örök ellentét… Jó és rossz emberek vannak,mint a filmekben .  Édesanyám szerint istenfélő ember van  és  az, aki nem hisz Istenben .  Egyre jobban élem az életem,  élem mindennapjaim,  hogy emberekkel foglalkozom, emberek közötti érzelmekkel, emberi kapcsolatok dimenzióikkal foglalkozom,   annál inkább körvonalazódik a válaszom….  

Tovább

Az élet futópálya……

/s nem a cél a fontos, hanem az ÚT, amit odáig megteszel!/ Időt nyerni…. magamért, magamnak…..lehetséges????

Tovább

Boldog leszek majd

Boldog leszek majd, ha…

Tovább

Te is értékes vagy!!!

Az identitásunknak nem szabad abból fakadnia, hogy mások mit gondolnak rólunk. Sokan áldozatául esnek annak a tévhitnek, hogy a közösségi oldalakon a like számai alapján értékelik magukat. Ha nem elég a like, akkor kevesebb ruhadarabbal próbálkoznak. Persze ez általában meghozza a sikert. Itt jön az igazi csapda. Jönnek a kommentek,és felháborodást vált ki ha a […]

Tovább

Félelem

A félelem befolyásolja a magabiztosságunkat? A félelemből fakadhat, hogy megalkuszunk, elhitetjük magunkkal, hogy az életünkben minden úgy van jól, ahogyan van. Kerülhetünk olyan élethelyzetbe, mikor nagyon is tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni, és már csak a megvalósítás, a cselekvés van hátra, és mégsem tesszük meg az utolsó lépést.

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.