Mennyei Atya=Apa? Avagy egy megtört fiú felismerései!

A Mennyei Atya, vagyis Isten, apa is? Mi jut eszedbe, ha felteszik neked ezt a kérdést? Szerintem sokan nem apaként gondolnak rá. Hanem inkább úgy, mint szakállas, ősz hajú, mérges öregemberre. Aki fent ül a felhőn és azt keresi, hogy kit büntessen meg.

Tovább

Párkapcsolatunk boldogsága, nagyban függ egyéni örömteliségünktől

Gondoljunk bele! Milyen az, amikor morcos, rosszkedvű, keserű, elégedetlen állapotban érünk haza. És milyen az, amikor elégedettség, jókedvűség, vidámság van a lelkünkben mikor hazaérünk. Másként alakulnak a dolgok otthon este a párunkkal?

Tovább

Csinálj mást!

A különböző életterületek hatással vannak egymásra. Ha az egyik különösen jól megy, akkor az könnyeddé varázsolja a többit is. Gondolj egy munkahelyi előléptetésre, vagy csodálatos kirándulásra: ilyenkor háttérbe kerülnek a gondok, feltöltődsz, az élet szépnek tűnik.

Tovább

Békét senki nem adhat neked, csak te magad!

Vannak zavaró tulajdonságai a párodnak? Jó lenne, ha megváltozna? Mindannyiunknak vannak elvárásai, kívánságai, kritikus meglátásai a párjával kapcsolatban. Ezekkel a meglátásokkal kapcsolatban segít Byron Katie módszere. De nem abban kapsz segítséget, hogy megváltoztasd a párodat, hanem hogy megszűnjön benned a nyugtalanság és a feszültség.

Tovább

Mit ér a csend egy házasságban???

Elhatároztam, hogy egy kis időre a csendet választom, és megpróbálom kizárni a külvilágot 24 órára. Nem volt könnyű ezt kiviteleznem, mivel feleség és anya is vagyok, de sikerült elvonulnom egy külön lakásba.

Tovább

Legyél válogatós!

Van, akinek a szülei azt mondták gyermekkorában, hogy ne válogasson. Hogy egye meg azt is, ami nem tetszik; vegye fel az előkészített ruhát, és ne másik ruha keresgélésével húzza az időt. Hogy ne legyen már olyan finnyás, barátkozzon Pistikével, hiszen ő a legjobb tanuló. És mondták azt is, hogy ne feleseljen, ne ellenkezzen már annyit.

Tovább

Lelkitárs vagy ikerláng… Létezik?

Igen! Sokan  azonban  összekeverik  a  két  fogalmat,  főleg   mióta  a  spiritualitás  „divat”  lett.

Tovább

Hogyan viszonyuljunk a gyászhoz?

Az egész országot mélyen megrendítette a magyarországi buszbaleset tragédiája, amelyben 16-an életüket vesztették, a többiek súlyosabb, vagy kisebb sérülésekkel, de túlélték a balesetet…..Gimnazista diákok, és tanáraik. Leírhatatlan, nincsen rá szó. Mert ok nélkülinek tűnik, ebből adódóan felfoghatatlan. Meg akarjuk érteni a megérthetetlent, de még el sem hisszük, hogy ez megtörténhetett. Ilyen közel hozzánk, pont velünk […]

Tovább

Semmi sem az, ami!

Ki mit lát, úgy él, vagy mégsem! Nem mindegy mit, hogyan látunk, vagy mégis nekünk van igazunk?

Tovább

Létezik gonosz ember?  (avagy kétféle ember van)

Igen …  Sokan azt gondolnátok…. jó és a rossz az örök ellentét… Jó és rossz emberek vannak,mint a filmekben .  Édesanyám szerint istenfélő ember van  és  az, aki nem hisz Istenben .  Egyre jobban élem az életem,  élem mindennapjaim,  hogy emberekkel foglalkozom, emberek közötti érzelmekkel, emberi kapcsolatok dimenzióikkal foglalkozom,   annál inkább körvonalazódik a válaszom….  

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.