Az élet futópálya……

/s nem a cél a fontos, hanem az ÚT, amit odáig megteszel!/
Időt nyerni…. magamért, magamnak…..lehetséges????

Egyszerűen ünnepek, karácsony….szilveszter és kezdődik minden elölről ……hajtás, hajtás…. (feleségként, anyaként, háziasszonyként…és még sorolhatnám…)

Ismerős, ugye???
megszakadáááááááááááááááááááááááááááááás……megállás nélküli  rohanááááááááááááááááááás…..
Sokat foglalkoztat már régóta ez a kérdés…
– ki hogyan csinálja?
– ki hogyan osztja be az idejét?

Nézem, ahogy a futópályán könnyedén,  gyönyörű mozdulatokkal lépked a futó…., fülében fülhallgató…. tovaoson a tájon, mint a képzelet……

– honnan van ideje?
– nekem miért nincs?  Tűnődöm…

Mit tud, amit én nem?

Pláne amióta több munkahelyem is van, hogyan is lehetséges az, hogy mindenhol teljesítsek, mindenhová odaérjek? ……és, és  időt….igen  IDŐT nyerjek magamnak????
DE HOGYAN ????????
Átnéztem a napjaimat, ami majd’ minden nap ugyanaz, rutinnak mondható. Minden nap egy hónapon át, számot vetetettem a napi 24 óráimról. Ha  te is a napjaidban  vagy elhavazva ajánlom tedd ugyanezt!
Leírtam, mi az, ami fontos és mi az, amiről le tudnék mondani! Mik, azok amik fontosabbak, értékesebb dolgok számomra, lelkemnek, egészségemnek az életemben (pl.TRX, spinning  egyéb sport) ????   🙂

S mit tapasztaltam…..
Semmi ördöngösség nincs az időbeosztásban!!!!!
Jupppééééé, ezt örömmel vettem tudomásul…..
Ez így  igaz, de eddig nem ültem le, nem álltam meg egy pillanatra sem…  hogy átnézzem, átértékeljem a napjaimat!!! Itt volt az ideje már!
Most már látom: fontos lett az életemben rangsorolni a számomra értékes és fontos dolgokat és mellőzni az értéktelenebbeket.

1.
első helyre kerültek,  azok a dolgok, teendők,amit ha akarok, ha nem meg kell csinálnom még aznap!

2.
ezek után már a szívemre hallgathatok, no és valljuk be –arra- mivel keresek még pénzt, megélhetésre….stb
(nos szerencsés egybeesés, amikor az a szakmád ,másod, harmad…állásod, amit szeretsz    smile…nekem elhiheted..) 🙂

3.
„szükséges rossz”-nak mondanám, ami pénzt hoz, de nem boldogít! Ez az én életemben most fordul elő először…(de semmi rosszra ne gondoljatok…egy pályázatról van szó)

4.
„szükséges jó” ,hogy feltétlenül szakítani fogok időt a mozgásra!

Nos, ami a lényeg….mérlegelni kell…..az idő pénz, mondják a „nagyok”!

Tedd meg:
1. ami tőled telhető! Először egy ideig írd meg a heti programod, úgy hogy élhető, kivitelezhető legyen!
2. meglehetősen szűkre szabott szabadidőd okosan oszd be (maradjon idő családodra, párodra,magadra, regenerálódni, elmélkedeni, olvasgatni, tanulni)
3. Merj élni……Adj…..szeress….mert százszorosát kapod vissza …
4. Adj időt/ szánj időt CSAK magadra!!!!!Ez önzőségnek tűnhet, de nem az. Ha te megtalálod a lelki egyensúlyod, békédet az kihat a családodra,környezetedre is. Fontos magaddal elidőzni egy kicsit, engem ez feltölt!

Aki „helyén van” az tud igazán a másiknak segíteni!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.