Legyél válogatós!

Van, akinek a szülei azt mondták gyermekkorában, hogy ne válogasson. Hogy egye meg azt is, ami nem tetszik; vegye fel az előkészített ruhát, és ne másik ruha keresgélésével húzza az időt. Hogy ne legyen már olyan finnyás, barátkozzon Pistikével, hiszen ő a legjobb tanuló. És mondták azt is, hogy ne feleseljen, ne ellenkezzen már annyit.

Sajnos nagyon sokan kaptak, kaptunk ilyen nevelést.

Felnőttként könyvekből újratanuljuk, hogy mely étel jó a testnek. Mindig van felkapott irányzat (10 is egyszerre), aminek nagyon jók az érvei; de melyiket kellene követnünk?

Próbáljuk megtalálni az öltözködési- és hajstílusunkat, amihez még tanácsadót, tanfolyamot és könyveket is igénybe veszünk.

Mi lenne, ha mernénk válogatni?

Vajon milyen lenne az életünk, ha valós igényeink alapján döntenénk? Próbálnánk megtalálni azokat a dolgokat, amikre igazán vágyunk, és amiktől igazán boldog lesz az életünk. Talán otthagynánk (kidobnánk) a maradék ételt, elajándékoznánk vagy kidobnánk a nem tetsző ruhákat, bútorokat. Nem-et mondanánk a nem-szimpatikus emberek barátságára. Tisztelnénk a testünket, az időnket, az energiánkat.

Nem mondjuk azt, hogy ‘Ez van, ezt kell szeretni.’. Inkább megkeressük, hogy mi az, amit szívből szeretünk, mindenféle kényszer, hasonlítgatás, önmagunk erőltetése nélkül.

Döntéshelyzetekben merünk dönteni, hiszen tudjuk, hogy mi jó nekünk, és mi nem. Vállaljuk döntésinket mások előtt is, így könnyen tudunk ‘Nem!’-et mondani is. Ha nem-et mondunk, akkor mások esetleg válogatósnak fognak tartani.

Ők nem tudják, hogy milyen jó dolog válogatósnak lenni!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.