Létezik gonosz ember?  (avagy kétféle ember van)

Igen …  Sokan azt gondolnátok…. jó és a rossz az örök ellentét…
Jó és rossz emberek vannak,mint a filmekben .  Édesanyám szerint istenfélő ember van  és  az, aki nem hisz Istenben .  Egyre jobban élem az életem,  élem mindennapjaim,  hogy emberekkel foglalkozom, emberek közötti érzelmekkel, emberi kapcsolatok dimenzióikkal foglalkozom,   annál inkább körvonalazódik a válaszom….  
Igen kétféle embertípus van,  ami….

a SZÍVÜNKNEK két állapota: szeretettel teli, vagy nem…azaz az ÜRESSÉG, üres SZÍV állapota…

Mit is jelent ez?  Ez komoly?  Egyet tudok érteni vele????
Kedves Olvasó a végén elárulom, mit gondolok én…..

Milyen is a kétféle (szívű) ember? Mi jellemző az egyikre és a másikra? Lássuk:

1. A szeretettel teli szívű ember

Ad,  és még mindig ad. Az adásban örömét leli, nem vár vissza semmit, szeretete önzetlen. Számára legnagyobb öröm úgy adni, olyan embernek adni, ahol tudja vissza semmit sem fog kapni. Ahogy én mondanám „röpköd a lelke” (Hódmezővásárhelyiesen).

– Ebből kifolyólag „helyén van a szíve”. Lelki békében él önmagával, helyes önismerettel rendelkezik, ad, nem elvesz azaz: SZERET!

– nem ragaszkodik a maga igazához….mert a másik ember sokkal fontosabb neki, mint a saját „ego-ja”mint, hogy „igazam legyen”…

– meghallgat, minőségi időt ad a másiknak, ami osztatlan figyelem…azt jelenti, csak rád figyelek… Figyel a másikra, nyitott és befogadó, nem én központú, hanem „te”.

……És….ami a legfontosabb:
– szeretetből képes megbocsátani!

2. S mi az önző, szeretetlen, üres szívű ember állapota?

Ugye látod már? Mindezek ellentéte.

– Csak én a fontos, mindig csak „én” és az „ego”, akár másokon átgázolva is…de csak én….

– Örök harcban él önmagával, mert hiányzik szívéből  a másokért tenni és élni akarás azaz a szerETET!

– Önző, makacs és nem képes, nem tud megbocsátani.

S végül mit gondolok én?

Természetesen nincs „fekete-fehér”, ilyen és olyan embertípus. Bár az igazat megvallva sokszor beskatulyázunk embereket. El kell választani magát az embert a tetteitől, cselekedeteitől. Az embert kell szeretnünk, attól függetlenül, hogy jót vagy rosszat tesz velünk. Ha valaki megbánt, természetesen nem esik jól, de meg kell látnunk a tett mögött az embert. Nincsenek jó és rossz emberek! Mindenkiben van jóra és rosszra való hajlam. Rajtunk múlik mit hozunk ki párunkból, barátunkból, tanárainkból, embertársainkból.

Böjte Csaba kedvenc mondásával zárom: „szeresd ki a másikból a jót!”

Hajrá, kezdjük el!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.