Semmi sem az, ami!

Ki mit lát, úgy él, vagy mégsem! Nem mindegy mit, hogyan látunk, vagy mégis nekünk van igazunk?

Az ünnepek alkalmával egy fergeteges Activity társasjáték megfigyelője lehettem. Felkeltette a figyelmemet, hogy a nők és a fiúk/férfiak mennyire más síkban, máshogyan látnak, reagálnak le dolgokat, megoldásokat. Élmény volt! Mosolyogtam…

Például egy képről, ki mit gondol?

Ül és lóg a képen látható két (általam nagyon szeretett) fiatalember Ábel és Benjámin. Engedélyükkel tettem közzé ezt a képet, pedig a fiatalok szerint csak egy ötlet volt, poénnak szánták. Valóban ötletes, és a kép sok minden gondolatot hordoz magában!.Hogyan látod?

Jól látod? Nem, természetesen nem…
Hódmezővásárhely főutcáján készült a kép… De természetesen nem „lógnak”, hanem el kell fordítani a képet ahhoz, hogy lásd a valóságot. Engem megfogott! Az élet is sokszor produkál kétértelmű dolgokat!
Az emberi kapcsolatok, meg pláne ilyenek….mert a férfi férfi,  a nő, pedig nő….

Ez a kép jutott eszembe az activity játék közben. Nézel egy fotót, egy képet!
…de valóban azt is látod, amit nézel?
Mennyire másmilyenek vagyunk mi nők és a férfiak…..
Meglátásom szerint… ez mindig így volt és mindig így is lesz. Nincs új a nap alatt!

Mégis hallom a fülemben az örök igazságot: ”a férfi és a nő, azért nem érti meg egymást, mert a férfi a nőt akarja, a nő pedig a férfit.”

Sok, sok nevetés mellett szépen körvonalazódni látszottak a csöndes karácsonyi éjszakában, hogy mennyire mások vagyunk mi nők és ti férfiak! Isten így teremtett! Mégis így van jól!
Igen, így van jól!

Mit lehet tenni?

– Fogadd el párod olyannak, amilyen! (Hidd el nem fog változni!)
– Ne akard megváltoztatni! (Legtöbb párkapcsolatnak ez a fő hibája!)
– Élj, szeress szívből!
Sose feledd: „ A szív,azé, aki fölemeli!”
Őszinte párkapcsolatban élni öröm, tegyél érte!

 

 

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.