3 dolog, amit ha megteszel, megmarad az ünnepi hangulat a kapcsolatodban

Karácsony –  a szeretet ünnepe. A lehetőség, hogy több időt töltsünk el azokkal, akiket szeretünk, beszélgetünk, nevetünk, örömet szerzünk egymásnak. Boldognak és gondtalannak érezzük magunkat, odafigyelünk a másikra, lessük a kívánságait. Azonban ahogy a napok telnek, és az ünnep véget ér, elkerülhetetlenül visszatérünk a mindennapok megszokott forgatagába, feledve a boldog pillanatokat, egyre nagyobb teret engedve a feladatoknak, stressznek, mindennapi problémáknak.

Léteznek azonban apró trükkök, amik segíthetnek, hogy megőrizzünk egy csipetnyi varázst az ünnepekről. S hogy mik ezek? Lássuk!

Hogyan őrizzük meg az ünnep hangulatát a hétköznapokon is?

„Öltöztesd ünneplőbe a szíved” – minden nap. A legjobb, legszemélyesebb dolgok természetesen mindig azok, amik titeket boldoggá tesznek, de íme pár tipp, ami garantáltan segít a meghittség megőrzésében:

1. Mielőtt belevágnál a napi teendőkbe, vedd észre a társad!

Sokan már ébredés után agyalni kezdünk, hogy mik az aznapi teendők, mit szeretnénk aznap lehúzni a listánkról, ezért már reggel sürgölődünk, hogy minél előbb nekiláthassunk. Annyira lefoglalnak a gondolatok, hogy szinte megfeledkezünk arról a nagyon fontos emberről, aki még ott szuszog mellettünk. Változtassunk ezen a szokáson! Nyomjunk puszit az arcára, mielőtt készülődni kezdünk, hosszan öleljük át, vagy főzzünk neki egy kávét, törődésből, meglepetésből! Mindegy mit teszünk, amig az olyasmi, amiről tudjuk, hogy Neki örömet okoz. A lényeg, hogy ne vegyük természetesnek a jelenlétét, fejezzük ki már reggel, mennyire fontos nekünk, hogy jól induljon az Ő napja is!

2. Figyelj rá a nap további részében is!

Egy kedves, odafigyelő sms délelőtt, egy pár perces hívás délután, csak hogy halld a hangját, vagy elintézni valamit puszta figyelmességből, ami neki fontos, meghálálják magukat! Ezek olyan apróságok, amik nem igényelnek nagy erőfeszítést, csak egy kis tudatosságot, mégis hatalmas pozitívumok, amik jókedvre derítenek mindkettőtöket, erősítik a kapcsolatotokat, az egymás iránti megbecsülést és szeretetet.

3. Beszélgess!

Ugye jólesik, ha belépve az ajtón a társad széles mosollyal fogad, lelkesen érdeklődve a napod iránt? Ugye jólesik, hogy tudni szeretné, miket éltél meg aznap, hogy vigasztalna, ha szomorúság ért, vagy veled örülne, ha valami nagyszerű történt? Az élmények, történések megosztása, kibeszélése szorosabbá teheti a kettőtök közötti köteléket és mindkettőtökre nagyon jó hatással lehet. Aki mesél, átéli a megosztás, odafigyelés örömét, a hallgató fél pedig bizalmat kap, fontosság érzést és részt a társa életéből.

Apróságok, nagy jelentőséggel.

Nálatok minden nap ünnepnap?

 

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.