Durva! Pénz szexért egy házasságban?!

Ez az eset egyáltalán nem ritka manapság. Megdöbbentő. Hihetetlen? Nem az.

Arról van szó igazából, hogy manapság rengeteg ellaposodott, sőt inkább kiszáradt, elfáradt, megrokkant házasság van.  Itt már két embert sajnos nem az egymás iránti szeretet tart össze. A közös anyagi javak, a gyerekekre hivatkozás, frusztráltság. Mindannyian láttunk ilyesmit.  Amennyiben a szexuális szükségletek kielégülésre kerülnek, ez is inkább fizikai egyesülésnek felel meg, mert a lélek többnyire elkerüli ezeket a „randevúkat”. Van, hogy a feleség az életközösség fenntartása érdekében szexel. Romantikus érzelmek nélkül. Van, hogy a férj úgy érzi, jár neki a testi közelség. Dolgozik a családért, a nyaralóért, az autókért, a kényelemért. Ezekben az esetekben szinte cserealap a testiség. Sajnos szörnyen hangzik. Lehangoló. De nem kell, hogy eljusson ebbe a fázisba egy több éves/évtizedes kapcsolat!

Mit tehetünk? Érdekel minket a megoldás egyáltalán?

Nem nagy dolgokon múlik!

Tegyünk meg pár megelőző lépést és nem kell, hogy féljünk házasságunk ilyenfajta elsivárosodásától!

Milyen lépések lehetnek ezek? Egyszerű dolgokra gondoljunk.

  • Érdeklődjünk párunk iránt ténylegesen. Ne fél füllel figyeljünk és hallgassuk, mikor elmeséli milyen napja volt. Szenteljük teljes figyelmünket neki. Tévénézés, újságolvasása nélkül!
  • Apró figyelmességekkel kedveskedjünk időnként, hogy érezze, fontos nekünk. Ez lehet:

– dicsérő szó („milyen csinos vagy ma”, „milyen jól áll neked ez az ing”)

– apró ajándék (egy csoki, szál virág, „szeretlek” egy papírfecnin)

-üzenet nap közben, hogy gondolunk rá, (elég egy e-mail, sms, két szó telefonon)

  • Romantikus/közös időtöltés kettesben (egy 20 perces séta beszélgetve, andalogva vagy egy készített szendvics elfogyasztása a padon)

Ezek nem nagy dolgok, szándékosan figyeltem, hogy olyan ötletek legyenek, amelyeket talán mindenki be tud csempészni elfoglalt mindennapjai közé és sokba sem kerül, de bőven megtérül, mikor a párunk újra kedvesen, szeretetteljesen fordul felénk.

A boldogság élettelisége ráadásul vonzóbbá tesz minket is, megfiatalodunk szinte, megújulunk és életünkbe visszaköltözik a boldogság az egyhangú szürkeség helyett!

Megéri megtenni önmagunkért és a másikért! A boldogságunkért!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.