Hétköznapi álompárok

Gyakran találkozunk ezzel a kifejezéssel. Halljuk a médián keresztül, látjuk a sajtóban. De mintha néhány hete más felállásban találkoztunk volna a pár hölgytagjával. Akkor még mással alkotott  egy  párt. Felépített a megjelenés, még talán az érzelmek is amit a kirakatba lehet tenni.

De tényleg ők lennének az álompárok?

Észre vesszük azokat a hétköznapi házaspárokat, akik a háttérben meghúzódva, hivalkodás nélkül élik az életüket?Megértésben, szeretetben…Akik lehet, hogy harminc éve élnek együtt jóban rosszban, és még mindig kézen fogva sétálnak az utcán. Feltehetjük a kérdést, hogy vajon nekik mitől működik a házasságuk és mit tesznek érte? Mert az biztos, hogy minden nap bele teszik az ő részüket a kapcsolatukba, és kezüket egymás kezébe. A szeretet és a tisztelet nem múlhat el az első egy-két év után. Sosem múlhat el. Egy egészséges házasságban a legfontosabb, hogy ezek az alapvető dolgok működjenek. És, hogy lehet kivitelezni? Úgy, hogy hozunk egy döntést, mint amikor összeházasodtunk. Eldöntöttük, hogy ki lesz az életünk párja. Mi választottuk azt a személyt akibe beleszerettünk, és akinek igent mondtunk. Akkor tudjuk, hogy igazán szeretünk, ha nem rivalizálunk, nem a saját érdekeinket nézzük, hanem a párunk boldogsága a fontos. Az, hogy ő minek örül, hogy mivel kedveskedhetünk neki. És a szeretet mindent elfedez. A mai önző világban, mindenki rohan a saját vágyai után, a pénz után. A saját életükből is kifutnak, és ha az út végén nem várja őket senki csak egy űr marad. Így én csak egy ,,hétköznapi házasságban” szeretnék élni a párommal.

Te mit választanál?

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.