Hogyan melegítsük fel kihűlt párkapcsolatunkat?

Minden szerelmespár életében szinte törvényszerűen eljön az ellaposodás időszaka. Ekkor érezzük, hogy valami más lett. Már nem olyan, mint korábban volt. Mások az érzések, a gesztusok, eltűnt az egyik legfontosabb kincs, a figyelem. Azonban ennek nem kell automatikusan a párkapcsolat végét jelentenie.

Honnan lehet tudni, hogy a sorozatosan felbukkanó párkapcsolati problémák csak egy átmeneti válságot jeleznek, nem pedig a kapcsolat végének közeledtét?

Ha nincsenek nagy viták, veszekedések, ha még mindig ugyanabba az irányba haladunk, csak éppen már elmúlt a kezdeti tűz és átvették az irányítást a hétköznapi feladatok, problémák. Ha még mindig szeretettel tekintünk a párunkra, csak már egy ideje elmaradt az egymás iránti érdeklődés, az együtt töltött, meghitt pillanatok, a közösen szervezett programok, akkor kihűlésről beszélhetünk, ami magától nem fog megjavulni.

Hogyan lobbanhat lángra újra a mára már csak pislákoló parázs?

Cselekedjünk!

Figyelsz Te rám egyáltalán?

Üljünk le egymással beszélgetni az utóbbi időben felmerült problémákról.

Próbáljunk együtt rájönni, hol csúszhatott félre a kapcsolat.

Akarjuk-e a korábbi boldog idillt visszaállítani, és ha igen, találjuk ki közösen, hogyan.

Egy-egy ilyen őszinte beszélgetés rengeteg felgyülemlett, elfojtott fájdalmat, feszültséget old fel, ami után megkönnyebbülten és tiszta lappal léphetünk tovább.

Abban az esetben, ha a párunk elzárkózik a téma kitárgyalásától, mondjuk el neki, hogy a ki nem beszélt, felgyülemlett tüskék előbb-utóbb el is mérgesedhetnek. Őszinteség nélkül semmiféle kapcsolat sem tartható fenn hosszú távon.

Szabad egy táncra?

Beszéljünk meg párunkkal egy közös randit. Tehetünk úgy, mintha az lenne az első, mert így olyan dolgokat is megtudhatunk, ami esetleg eddig nem került szóba vagy már nem emlékezünk rá.

Mindenképpen olyan helyszínt válasszunk, amire örömteli nosztalgiázással gondolunk, és így az elmúlt érzésekre, akkori pillantásokra, apró érintésekre is könnyebben visszaemlékezhetünk.

Fél óra naponta

Igaz, hogy nem a külső a lényeg, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, főleg párkapcsolat esetén. Egy slampos, magára semmit nem adó nő vagy férfi senkiben sem kelti fel a vágyat.

Járjunk el sportolni, öltözködjünk csinosan, időnként vegyünk fel magas sarkú cipőt, használjunk parfümöt, sminkeljünk – a férfiak borotválkozzanak, illatozzanak és húzzák ki magukat!

Hívjuk fel magunkra újra a párunk figyelmét, akarjunk Neki tetszeni, úgy,mint az elején!

Hogy itt milyen sima a lepedő!

A szerelemhez automatikusan hozzátartozik a szexualitás is. Ha a meghitt együttlétek száma kevesebb, mint elegendő, fel kell kelteni a vágyat a másik félben.

Járkáljunk meztelen a lakásban, osszuk meg intim fantáziánkat a párunkkal.

A hálószobában játszunk szerepjátékot, vessünk be különböző szexuális kellékeket.

Bármit kipróbálhatunk, amivel újra észrevesz a párunk.

Ahhoz, hogy kapcsolatunkat boldogságban élhessük meg, ne hagyjuk, hogy elemésszenek minket a munkahelyi, vagy más emberekkel kapcsolatos problémák.

Mindennap tegyünk valami apróságot, amivel erősíthetjük szerelmünkkel való kapcsolatunkat!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.