Hosszú boldog párkapcsolat egyik alapja – értékeld azt, amit kapsz!

Te tudod értékelni azokat a dolgokat az életedben, ami jó?

A férjem szokta mondani, hogy kétféle ember van, aki élvezi az életet, és aki szenvedi.

Te melyik vagy?

Hogy képzelted el valaha a párkapcsolatodat?

  • Majd sokat romantikázunk.
  • Sétálunk naplementében.
  • Minden este kiskifli, nagykifli helyzetben összeölelkezve alszunk el.
  • Férjem meglep virággal.
  • Szexelünk naponta többször, bárhol, bármikor.
  • Minden este megmasszíroz a feleségem.

Teljesült az álmod?

Nem teljesen? Tudsz ennek ellenére boldog lenni?

Az én válaszom az, hogy IGEN.

Miért?

A sok együtt töltött év alatt több példám gyűlt össze, csak egyet szeretnék elmesélni. Imádok meglepetést, és ajándékot kapni. Az én drága uram azonban nem szeret ajándékozni. Az elmúlt évben kiderült, hogy a munkahelyem már nem támogatja tovább azt, hogy egy edző terembe járjunk, amelyet én már 7 éve rendszeresen látogattam. Az egyszeri belépés nagyon drága, tehát tudtam, hogy ez nekem befejeződött. Nagyon kiborultam. Mire hazaértem, a férjem már titokban ajánlatot kért egy éves bérletre, és meg is kaptam tőle. Fantasztikusan boldog voltam, és tudom azt, hogy nagyon szeret engem. Könnyes szemmel bújtam hozzá és megköszöntem!

Mit tegyek, ha nem azt kapom, amit várok?  Elégedetlenkedjünk vagy alkalmazkodjunk ?

Teljesen mást gondol egy férfi és egy nő a jó párkapcsolatról. Az együtt töltött idő során formáljuk, alakítjuk egymást, azonban egy biztos, csak olyan szinten szabad ezt megtenni, ami mindenkinek jó.

Ha párkapcsolatod során nem érzed társad szeretetét, az gond. Pedig lehet, hogy ő szeret, csak nem úgy, ahogy neked jó. Ezt el kell mondanod neki, NINCS MÁS MEGOLDÁS!

De hogy?

Sosem veszekedve, indulatosan, hiszen senki sem úgy született, hogy tudja leendő párja szeretetigényét. El kell mondanod pontosan, hogy mi által érzed magad szeretve. Konkrétan kell megfogalmaznod úgy, hogy mindketten ugyanazt értsétek az elmondottakban.

Egy ötlet:  Drágám, annyira  jól esne nekem, ha hazajössz, megkérdeznéd, hogy hogy telt a napom, utána nyugodtan menj játszani.

Ha azonban érzed, hogy szeret a párod, függetlenül attól, hogy az nem pont olyan, mint amit te elképzeltél, akkor boldog tudsz lenni. Az a fontos, hogy ÉREZD A SZERETETÉT!

Ha szeret, akkor értékeld is, amit kapsz! Így párod is biztos lesz abban, hogy neked érdemes adni, és semmi nem ment meg a BOLDOG PÁRKAPCSOLATTÓL!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.