Kik és mik állnak a házastársak közé?

Minden kapcsolat csak annyira erős amennyi energiát a megóvásába befektetünk. Tudatosan kell törekednünk a külső hatásoktól megóvni a párunkkal kötött szövetségünket és nem csak válsághelyzetben kell odafigyelni erre.  Sokszor nem figyelünk oda az apróbb jelekre. Éljük a mindennapokat, azt gondoljuk, hogy minden rendben van és csak akkor kapunk a fejünkhöz, ha nagy a baj.

Fontos bizonyos időnként feltenni egymásnak a kérdést „Zavar-e bármi a kapcsolatunkban? Mik az érzéseid a kapcsolatunkkal kapcsolatban?  Hogyan tudnék hozzájárulni ahhoz, hogy jobban érezzed Magad a kapcsolatunkban?”

Minden kapcsolat hatalmas érzelmi befektetést igényel. Néha megesik, hogy harmadik személy, dolog fenyegeti ezt a szövetséget.  És itt nem csak a szeretőre kell gondolnunk.

Sok olyan dolog van, ami ugyan magában  jó dolog,  de mégis ha túlzásba visszük akkor a kapcsolat megromlásához vezethet. Ilyenek például:

  • karrier, munka
  • TV, számítógépes játékok, internet
  • család
  • gyerekek
  • pénzügyi gondok
  • baráti kör
  • hobbi
  • testi, lelki szerető
  • káros szenvedélyek, függőségek

Tegyük fel időnként a kérdést párunknak, hogy szerinte van-e valami, amit túlzásba viszünk.  Sokszor nekünk természetes, hogy pl. minden hétvégét a szülőkkel töltjük, de lehet, hogy ez őt zavarja, ő szívesebben lenne csak hármasban, négyesben.

Egy jól működő kapcsolathoz elengedhetetlen az őszinte kommunikáció. Ha ez jól működik, akkor szinte minden jól működik.

Mindenkit arra bíztatok, hogy ki-ki ízlés szerint nyisson kis  egy üveg bort, vagy bontson fel egy tábla csokit, fogja meg a kedvese kezét és beszélgessen jókat.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.