Megcsalom, akkor is ha nem akarom!?

Sokszor úgy tűnik, hiába határozom el újra és újra. Mégis  megtörténik – megcsalom. Egy darabig fáj. Olykor mindkettőnknek. Aztán mégis kezdődik minden előlről. De miért?

Sokan érezzük, hogy még egy szerető kapcsolatban is hiányzik valami. Valami, ami nagyon nehezen kifejezhető. Mert hogy kérjem azt a Társamtól, hogy egy értékesebb ember képét lássam a szemében amikor belenézek? Hogy nőiesebb Nő vagy Férfiasabb Férfi nézzen vissza rám?

Szokták mondani: A megértés kikövezi az elfogadáshoz vezető utat.

ÉRTSÜK HÁT MEG:

1. ELTÁVOLODÁS

Mi az a rossz mechanizmus ami – olykor még egy szerető párt is – rátehet a megcsaláshoz vezető útra?

  • Lehet, hogy egyáltalán nem, vagy nem jól töltjük egymás szeretet puttonyát? Azzal fejezem ki a szeretetemet, amit a másik szeretetnek él meg, vagy azzal ahogy én szeretném, hogy szeressenek? Tudom biztosan, hogy mi a Társam szeretet nyelve?
  • Meg nem bocsájtott, ki nem beszélt sérelmeket cipelünk?
  • Esetleg visszahúzódott a Társunk- mert talán lelkiismeretfurdalása van, tisztázatlan dolgok miatt és így nem is tud bocsánatot kérni?
  • Esetleg elfejlődtünk egymástól? Nem hívtuk meg Társunkat az általunk újonnan felfedezett utazásunkra?

2. TÜKRÖM TÜKRÖM…

Jó tudni: a szeretőnek nem a tökéletes külsejében rejlik a nagysága. Nem is a kiemelkedő értékei miatt több mint mi vagyunk. Nem ezekbe szeret bele a párunk.

Az a tükör, amit tart elénk az a bizonyos 3., az szédít meg minket, az az annyira vágyott számunkra, hogy sokszor ha akarunk sem vagyunk képesek ellenállni a csorbát szenvedett önértékelésünk helyreállításának.

MIT NEM MUTAT AZ A FRÁNYA OTTHONI TÜKÖR?

  • Egy jó ideje már nem látom vonzónak magam otthon. Nem vagyok jó Nő/Férfi
  • A Társam mellett nem vagyok elég értékes, jó ember.
  • Egy másik mellett viszont olyan új tulajdonságaimat fedezem föl, amiket a párom mellett sosem. Vele pl. humoros vagyok.

Mégha eretnek gondolatnak is tűnik, fogadjuk el: nemcsak a hűtlen fél tud tenni azért, hogy legközelebb, de leginkább soha többet ne csalják meg. Ez alól egyetlen kivétel van:

TERÁPIÁS ÜGY

Ha a páromnak olyan gyermekkori traumái vannak, hogy tehetek bármit, képtelen befogadni az elismerésemet, a dícséretemet, akkor előbb szakember segítségét kell kérni, hogy ebből kigyógyuljon, s csak utána tudjuk elkezdeni az újjáépítést a kapcsolatunkban.

A tettei és az azzal okozott eredmények alól nem kell felmentsük hűtlen társunkat. De ha megértjük az Őt mozgató elveket, akkor abból tovább lehet lépni.

Nézzük meg együtt ezeket a szempontokat és immár új tudásunkkal, dobáljuk ki azokat a gyomokat az Életünkből amelyek nem szolgálnak a közös úton.

Sok sikert!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.