Megcsalt vagy nem. Ki dönti el?

A Társammal jól össze tudunk veszni azon, hogy szerinte teljesen máshol kezdődik a megcsalás mint szerintem. De tényleg, kinek van igaza?

  • Szerinte ha csak gondolok egy harmadik személyre az már az – szerintem nem.
  • Ha egy konkrét személlyel fantáziálok az azért egyikőnk szerint sem az. Még!
  • Szerinte feltétlen kell hozzá fizikális kapcsolat is.
  • Szerintem meg egy csábos vagy kacérkodó nézés már hűtlenség
  • Nade egy csók mindenképpen az!
  • Nekem már az is elég ha lelki társamként élek meg valakit. Ha olyan dolgokat (is) meg tudok vele beszélni, amiket esetleg a házastársammal nem. Ő ebben nem biztos.
  • Na és a cybersex? Az aztán nehéz döntés hova tartozik.

Nyomon követhető mindebben, hogy mit hozunk magunkkal otthonról. Meghatározó, hogy milyen mintákkal,  milyen belénk nevelt hűség elvekkel eresztenek útnak minket. Egyszerűen máshogy vagyunk összerakva. És ugyan magunkban mindketten konkrét elképzelésekkel, de sokszor egészen különféle szabályokkal  lépünk be a  kapcsolatunkba.

De vajon tudja-e ezt kommunikálás nélkül is – a Társunk?

Tisztázzuk-e egymással mindjárt a kapcsolatunk elején, hogy a másiknak mi pontosan a megcsalás? Aligha.

Na és vajon, mi magunk tudjuk-e, érezzük- e a veszélyt, hogy mikor csúszunk át egy veszélyes, ingoványos területre?

Egy biztos: amikor már HIÁNYZIK az életünkből az a harmadik ha nem vagyunk egymás közelében, az már biztos, árulkodó jel!

Nekem mindig az volt a piros lámpa, amikor azt vettem észre, hogy eltitkolom a másik elöl, vagy „csak” nem említek a társamnak BIZONYOS eseményeket. Amikor hazaérés előtt kitörlöm a telefonomból AZOKAT a hívásokat, üzeneteket.

Persze azzal áltatom magam, hogy csakis azért, mert tudom, ha a Társam meglátná – fájna neki. Azt pedig semmiképpen nem szeretném. Fájdalmat okozni neki. Azt az elvemet nem akarom megszegni. Ez egy fontos elv, így inkább rejtegetjük a telefont, vagy egyszerűen megsemmisítjük a bizonyítékokat. Amolyan „nem látja-nem bánja” alapon.

Nade attól még ott ólálkodik bennünk – sokszor már-már kitörölhetetlenül.

Pont úgy mint ahogy bennünk van a kettőnk kimondott vagy kimondatlan, leírt vagy leíratlan szerződése is a hűségről. Na meg a neveltetés: Hogy Hű Társa leszek! Hogy kitartok Jóban Rosszban…

Valahol itt kezdődhet a megcsalás. Amikor felrúgom a megállapodásunkat, amikor megszegem a szerződésünket.

Mert ugye sejtjük, hogy teljesen függetlenül az én saját elgondolásomtól: megcsalás az, amit bármelyik fél annak érez.

És, hogy ezt pontosan tudjuk egymásról, ezt mindenképpen hasznos és szükséges mindjárt a kapcsolatok elején tisztázni, hogy ne ezen csússzon el a bizalom. Mert az, nehezen gyógyítható, de még inkább nagyon nehezen visszaszerezhető.

 

 

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.