Mindenkinek boldog Valentin napot kívánok!

Igen, mindenkinek!

Igen, annak is, aki azt gondolja, nincs szerelme.

Igen, annak is, aki már régóta szeretne szerelmes lenni, de nem találja az “Igazit”, ez pedig erősen frusztrálja! Talán nekik kívánom leginkább! Miért?

Fura dolog a szerelem. Jót lehet vitatkozni azon, mi is valójában, de ebbe most nem megyünk bele. Amiben viszont mindenki egyetért az az, hogy egy felfokozott, szeretettel csordultig megtelt lelkiállapot, amiben imádunk létezni. Lubickolunk benne és azt kívánjuk, bár sose múlna el!

Aztán… hogy, hogy nem, mégis elmúlik. Elmúlik, mert lassan bekapcsol az egonk, ami pedig a félelmeink mentén egyre másra hozza elő belőlünk az elvárásainkat, a megfelelési vágyainkat, elindítva egy szép nagy lavinát, ami elég hamar maga alá képes temetni felhőtlen szárnyalásunkat.

Döntő kijelentést teszünk: “Mégsem ő az igazi!” (Igen, már kis “ő”-vel!)

Tovább lépünk. Újra és újra.

Az idő előrehaladtával egyre óvatosabbak vagyunk a párkeresésben, a csalódásaink mentén felépített elvárás-rendszerünk pedig egyre pontosabb képet rajzol a nagy Ő negatívjáról. Félelmeink ugyanis egy olyan képet alkotnak, mint a digitális világ elötti filmes fotózás negatívjai. A baj abban áll, hogy a világnak nincs előhívó oldata, azt látja és abban a formában, ahogy mi megalkottuk. Egy negatívot a kívánt párunkról! És erre koncentrálunk tudatosan és tudat alatt is. Csoda hát, ha bevonzzuk??? 🙂

Az Élet segít nekünk abban, amire sok időt fordítunk. A bölcs segítségről pedig köztudomású, hogy nem mindig kellemes, de mindig hasznos! Mint ahogy az is köztudott, hogy a tudatalattink nem ismeri a “nem”-et, ami a rendszer  “előhívó oldata” lenne. Miért fontos ez nekünk?

Azért, hogy eljussunk a megoldáshoz! 🙂

Ha végiggondoltuk az eddigieket, egyértelmű az út: úgy kell fogalmaznunk, mint ahogy a bölcs szülő, aki a “Vigyázz, mert le fogsz esni!” helyett az “Erősen kapaszkodj, hogy biztonságban légy!” mondatot használja.

Ha szánunk időt arra, hogy előveszünk egy lapot és lerajzoljuk a negatívunkat, azaz leírjuk, milyen tulajdonságokat nem szeretnénk a szerelmünkben viszontlátni, majd egy másik lapra ezen tulajdonságok ellentéteit szépen rendre felsoroljuk, esetleg kiegészítjük reális vágyaink alapján, máris megkezdtük az eddigi negatív programunk átírását. Az első lapot pedig szépen módszeresen tépjük apró darabkára, miközben tudatosan elbúcsúzunk annak tartalmától.

A kobakunkból a Világ felé ezután nem a félelem-csomagunkat fogjuk sugározni, hanem a vágy-csomagunkat.

Hamar észrevehetjük magunkon ugyanakkor azt is, mennyivel üdítőbb, derűsebb lett a hangulatunk. Sokszor visszajelzést is kapunk munkatársainktól, barátainktól, mert a változás számukra is “kézzel fogható”.

Ez a tendencia mellékhatásként átíródhat életünk egyéb területeire is, ezért kizárólag annak ajánlom ennek gyakotlását, aki jobban szeretné érezni magát a munkahelyén, a családjában, általában emberek között. A pozitív jellemvonások megfigyelésével ugyanis egyre több emberben fedezünk fel olyan erényeket is, amiket eddig figyelmen kívül hagytunk.

Haladóknak ajánlom “nehéz emberek” megfigyelését. Mindenki életében van utálatos ember, akire úgy tekintünk, mint az életünk megkeserítőjére. Ők a legínyencebb falatok az étlapon! Sokszor kemény küzdelem az egonkkal, hogy meglássuk, majd beismerjük nehezen megpillantott és sokszor a külvilág elől féltve el is rejtett erényeit! Ha pedig őszinte tisztelettel tudunk ránézni ezen erények alapján, hát akkor igazán “Istencsászárok” vagyunk! 🙂

Hosszú ez az út, de elképesztően csodás. Sokszor lépünk ingatag kőre, a bokánk is megrándulhat, de ha kitekintünk a világunkba, nem tud nem feltűnni, hogy egyre inkább “nekünk való emberek” sétálnak mellettünk. Azzal párhuzamosan pedig, ahogy egyre több tiszteletet és ezzel szeretetet adunk a környezetünknek, egyre többet kapunk is vissza! És minél inkább nem “biznisz” alapú a szeretet-adásunk, annál meghatóbb és mélységesebb, amikor részesülünk a visszaáramlásából!

Boldog Valentin napot kívántam a bevezetőben…. de hol is tartunk ehhez képest? Hiszen nem hegyeztem ki a rendszert férfi-női kapcsolatra.

Valóban nem! Annál – bízom benne – többet tettem.

Nem hiszek ugyanis abban, hogy párkapcsolati tanácsadóként megállna ott a figyelem-irányításom, hogy praktikákat szednék csokorba, amikkel túl lehet élni konfliktusokat. Azt gondolom, a “kutya a gondolataink közt van elásva”. Ha pedig harmonikus, kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatot szeretnénk kialakítani, annak nem az a módja, hogy a kiszemelt egyénre fordítva minden figyelmemet “megtanuljam őt”, így a vele való közös életet. Sokkal inkább: találjuk meg valódi önmagunkat, alakítsunk ki önmagunkkal és környezetünkkel szeretetteljes viszonyt, felfedezve a rendszer igazi erényeit. Ezen az úton haladva eljuthatunk odáig, hogy a bennünk áramló szeretetet szinte bármikor képesek vagyunk megélni, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban vagyunk-e, hogy viszont-szeretnek-e vagy sem.

Olyan messzinek tűnik mindez első hallásra… nekem is annak tűnt.

Azonban hozzám kegyes volt az életem, mert “egy elszabadult Erdőtündér” megmutatta nekem, igenis érdemes hinni a megvalósulásában. Ő megmutatta nekem “3D-ben”.

Ezúton is köszönöm neki! 🙂

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.