Mit tegyél, hogy a szerelem szeretetté váljon?

Ez alapvetően egy teljesen egyszerű kérdés, és erre a válasz sem túl bonyolult. Vagy mégis?

Voltál már úgy, hogy azt hitted, ez a szerelem az igazi, ő a legtökéletesebb lány / fiú, ennek ellenére egyszer csak vége lett mindennek? Akár olyan helyzetbe is lehettél már, amikor azt gondoltad, hogy bárki jöhet, csak ő nem, és mégis szépen lassan beindult a kémia, és sosem gondolt érzelmek bukkantak elő.

Hát bizony.  Az élet érdekes helyzetekbe hozhat minket!

Mi is lehet annak az oka, ha nem úgy alakul az utad, ahogy te elképzelted?

 • Azt gondolod, hogy neked is pont olyan társ kell, mint édesapád vagy édesanyád. Mert ők olyan kiegyensúlyozott, szeretetteljes életet élnek. Biztos, hogy neked is ez a tuti? Biztos, hogy te ugyanolyan vagy, mint apukád vagy anyukád? Ugye nem! Akkor miért gondolod, hogy pont ilyen társ tehet boldoggá?
 • Észrevetted már, hogy sok mindenről úgy gondolkozol, mint barátaid / rokonaid? Ez alapvetően nem baj, sőt a tisztelet a szülők iránt nagyon fontos, és szerintem elengedhetetlen. De végig gondoltad, hogy te is ezt akarod csinálni? Biztos, hogy ez lehet egyetlen jövőbeni utad?
 • Mennyire ismered, szereted, és fogadod el magad? Miért teszem fel ezt a kérdést? Mert ha magad nem szereted, akkor igazán, teljes szívedből mást sem tudsz szeretni.
 • Ha szerelmes vagy, többnyire az nem tudatos választás. Az egy igazán euforikus állapot, és akkor is megtörténhet veled, ha egyáltalán nem akarod. Akár természetellenes dolgokra is képesek vagy ilyenkor. Nem igazán látod sem a társad valóságos tulajdonságait, sem azt, hogy igazán passzoltok-e.
 • Ha szerelmes állapotunkban még gyorsan össze is házasodunk, majd utána próbáljuk úgy élni életünket, ahogy korábban ezt elképzeltük, kicsi lesz az esélye, hogy ez úgy fog működni, ahogy erről álmodtál.

Mit tegyél, hogy a jövődben is boldog lehess?

 • A szerelem igazán akkor működik a továbbiakban is, ha nem álmokat kergetsz, hanem nyitott vagy társad iránt, és úgy szereted, ahogy neki is jó.
 • Ne akard átalakítani párodat! Fogadd el olyannak, amilyen. Ne gyárts saját forgatókönyvet, és ne te rendezd a ti filmeteket, hanem éljétek meg a valóságot. Beszélgessetek sokat!
 • Ha azt érzed, neked ez nem jó, mert nem lehetsz önmagad. Sok dologról le kell mondanod, nem tudsz bízni a másikban, és sorolhatnám még tovább az indokokat, akkor még az elején gondold végig. Biztos, hogy ezt akarod?
 • Tudom, nagyon nehéz döntés az, hogy álmaid pasija / nője ott áll előtted, és te mégis kihátrálsz a kapcsolatból. Hidd el, meg kell tenned azért, hogy rátalálhass igazi társadra. Inkább most hozd meg ezt a döntést. Így is nagyon fáj, de pár év múlva még fájdalmasabb lesz.

Ezek után térjünk rá arra, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy szerelem valódi szeretetté válhasson.

 • Ha azt érzed, hogy ez a kapcsolat természetes, olyan, mintha már sok éve ismernétek egymást. akkor vállald fel akkor is, ha nem ő álmaid társa.
 • Ne foglalkozz azzal, ha mások nem értenek veled egyet. Most a te életedről van szó. Persze hallgasd meg, amit mondanak, de csak akkor jusson el a lelkedig, ha te is találsz benne igazságot. Akkor érdemes elgondolkodni ezen, de ha te tudod, hogy nem így van, akkor merj dönteni úgy, ahogy neked jó. Tapasztalatból mondom. Én is megtettem. Édesanyám sok mindent megtett, hogy ne a férjem legyen a férjem. Ő már sajnos meghalt, így nem láthatja, hogy mi közel három évtizede még mindig nagyon szeretjük egymást.
 • Figyelj oda, hogy társadnak mi a fontos, és szeresd úgy, ahogy neki jó. Honnan tudod azt, hogy mire van szüksége? Megkérdezheted tőle. Ha azonban nem akarod, hallgasd meg, hogy mit mond. Ha azt szeretné, hogy bújj hozzá, akkor tedd meg neki, és e helyett ne az ingét vasald ki.
 • A mellett, hogy együtt vagytok, maradhassatok önmagatok. Ha a pasid imádja a focit, akkor csinálja továbbra, te pedig menj el edzeni, hogy még évek múlva is csinos maradhass.

A szerelem fantasztikus érzés. Az csak rajtatok múlik, hogy ezt hosszútávú szeretetté tudjátok-e tenni. Figyeljetek egymásra, szeressétek egymást, nap mint nap foglalkozzatok egymással, beszélgessetek sokat, és a befektetett energia meghozza az eredményt!

SOK SIKERT HOZZÁ!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.