Ne szeress, mert akkor nem szeretlek

Ismerek olyan fiatalembereket, akik a fiatal jelzőt lassan elhagyhatják – és mégsem tudnak megházasodni, nem találják meg életük párját. Negyvenes agglegények, akik próbálkoznak ismerkedni. Ismerkedésnél tovább nem jutnak.

MIÉRT NEM TUD DÖNTENI?

Vannak nőismerőseik, ott vannak a szemük előtt. Csinosak, szépek, műveltek és szívesen ismerkednének! E férfiak, olyan negyvenesek, inkább csoportos kirándulásokat, programokat részesítenek előnyben. Korcsolyázzunk együtt. Piknikezzünk együtt. Nem meri vállalni az elköteleződést. Van ennek oka?

IGEN!!!

Amikor valaki megtetszik neki, óvatosan udvarlásba kezd. De amint a szimpátia viszontjelzés megérkezik, visszahőköl.

MIÉRT FURCSÁK EZEK A LÁNYOK?

Az, hogy képes volt megszeretni őt. Ugyanis ez a fiatalember önmagát nem értékeli, kevésre becsüli. A hölgyek addig vonzók, amíg távolságtartók és elérhetetlenek. Amint valaki észreveszi őt, lát benne szeretnivalót, értéket – elveszíti vonzerejét. Hogy szerethetett meg egy ilyen senkiházit?

BIZARR ÉS HIHETETLEN, de a hölgy máris lecsúszott a fiatalember szemében!

– Hát nem veszi észre, hogy rajtam nincs semmi szeretnivaló?

– Rossz az ízlése.

– Ilyen nőt nem vehetek el, aki ilyen igénytelen- aki megelégszik velem…

Képes volt engem megszeretni!!!

– És máris továbblép, más után néz.

Ez ezután megismétlődik az előző jelenet, akár ötször-hatszor is. Megállapítja magában, hogy nekem nehéz megházasodni, társat találni. Szülei, rokonai sopánkodnak, várnák az unokát, a szép családot de úgy tűnik, fiúk beállt az agglegények sorába.

BAJ VAN A FIÚVAL!

Telnek-múlnak az évek, és ezek a fiatalemberek észre sem veszik, hogy szemük előtt az IGAZI!

Tanuljuk meg magunkat értékelni!  Nem véletlen az ősi tanács a bibliában: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Aki önmagát nem szereti, újra meg újra bajba kerül a kapcsolataiban is.

Ne legyünk perfekcionisták, fogadjuk el, hogy LEHETNEK HIBÁINK.

ÉS  MÉGIS SZERETHETŐEK VAGYUNK!!!!

A társunk szeretete és türelme meg tud változtatni bennünket.

A szív elrejtett kincse nem mindenki számára megfejthető, mert az TITOK! De aki a másik felünk, a másik Énünk, annak megnyílik a kincsestár. És egy élethosszig tart ennek feltárása, ennek birtokbavétele és élvezete.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.