Párkapcsolati horoszkóp: EGYSZER, S MINDENKORRA FELEJTSD EL!

És még egyszer: felejtsd EL!

De akkor mégis mibe kapaszkodjak? – merül fel a kérdés. A tudásodba.

Nem a horoszkópod fog segíteni eligazodni a párkapcsolatod rejtelmeiben, hanem az amit Te magad teszel. Egyszerre jó és rossz hír, hogy az fogja determinálni a párkapcsolatod, amit tanultál.

Amit a szüleidtől láttál, és amit tanulsz hozzá felnőttként, illetve amiket tapasztalsz.

Ezért nagyon fontos, hogy tanuljunk a párkapcsolatról! Gondoljunk bele, egész életünkben tanulunk. Pici korunktól öntik a tudást a fejünkbe, mindenféle tantárgyak, továbbképzések, szakképzések sorát járjuk ki! A párkapcsolatról, a konfliktusok feloldásáról, a szeretet kifejezéséről, arról, hogy bizonyos esetekben mi a helyes hozzáállás…. ezekről nem tanulunk. Talán nem véletlen az általános válság a párkapcsolatokban. …

Mi a megoldás?

Tanulnunk kell! Ne legyünk olyan elbizakodottak, hogy azt gondoljuk, nekünk velünk született érzékünk van a kapcsolat helyes működtetéséhez (és mindig a másik rontja el). Valószínűleg számolni és írni sem tanultunk volna meg vele született érzékből… Mindent amit tudunk, megtanultuk!

Vannak szerencsés kivételek, akiknek talán tényleg ösztönösen jól megy a kapcsolata, akik jól oldanak meg konfliktusokat, hibátlan a kommunikációjuk, ismerik egymás szeretetnyelvét, harmóniában élnek egymás szüleivel, és természetesen a gyereknevelésben is összhangban vannak.

Lássuk be: talán mégsem ez a jellemző.

Rántsuk le a leplet!

Elárulok egy titkot. Én is azt hittem, hogy jól látom a dolgokat, helyesek a megközelítéseim, és ha egy megfelelő társat találok, akkor minden sínen lesz. Igaz a mondás: minél többet tudsz, annál inkább tudod, mennyi mindent nem tudsz.

Az első nap végén, amikor párkapcsolatokról kezdtem tanulni, döbbenten mentem haza. Megláttam azt, hogy milyen hihetetlen sok árnyalata és mélysége van annak, ahogyan a kapcsolat működni képes, és mennyi apró rezdülésnek kell megfelelően működnie ahhoz, hogy az egész egy szép, harmonikus egésszé álljon össze.

Erről pedig soha nem tanítanak és nem tanulunk, csak akkor ha tudatosan odafigyelünk rá.

Legyünk igényesek!

Legyünk igényesek. Ahogyan azok vagyunk a külsőnkre, az otthonunkra, az autónkra, a sminkünkre, a nyakkendőnkre és a cipőnkre… legyünk azok a párkapcsolatunkra is!

Foglalkozzunk azzal, hogy olvasunk róla, próbáljunk kicsit több tudást összeszedni arról, hogy mi miért is történik a kapcsolatunkban.

Legyünk igényesek arra, hogy akarjuk látni a másik oldalt is.

Legyünk figyelmesek!

Tudjunk örülni a másiknak!

Lepjük meg!

Értsük meg!

Akarjunk örömet okozni!

Képzeljük magunkat a párunk helyzetébe!

Nézzünk szembe magunkkal bátran!

Legyünk kritikusak magunkkal szemben, de ne legyünk (túl) kritikusak a párunkkal!

Kommunikáljunk, kommunikáljunk, kommunikáljunk és kommunikáljunk!

Bízzunk a társunkban, és társként legyünk méltóak a párunk bizalmára!

Legyünk békülékenyek!

Határozzuk el, hogy szeretjük a társunkat. Ez sokszor egy döntés, és nem a pillanatnyi érzés maga.

Legyen a párunk az első. Mindennel és mindenkivel szemben! Érdemes kipróbálni, hogy mi történik ilyenkor. 🙂

Legyünk őszinték és várjuk el az őszinteséget!

Figyeljünk a párunk igényeire!

Hagyjuk abba azt amivel bántjuk, változtassuk meg a bántó dolgokat!

Szeressünk!

Végtelenségig folytathatnám a sort. Bízom benne, hogy ez a pár gondolat elég ahhoz, hogy elindítson valamit, ami után már másképp megyünk haza.

Olvassunk könyveket párkapcsolati témában, visszatérő, vagy nem megoldott konfliktusok esetén nyugodt szívvel keressünk egy coachot, aki segít megoldani a dolgokat. Egy megfelelő coach képes végigvezetni egy olyan úton, ahol egészen új nézőpontból látható majd a kapcsolatunk, más emberként látjuk majd magunkat és a társunkat.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.