Íme néhány a ’legártatlanabb’ női kérdések közül

Megesik, hogy a legnagyobb szeretetünk és legjobb akaratunk ellenére sem sikerül megértenünk a másikat. Bárhogy csűrjük, csavarjuk a helyzetet, egyre nagyobb és megfejthetetlenebb csapdába kerülünk. Megijedni nem kell, nincs hatalmas titok a mélyben, egyszerűen azért történik ez így, mert Ő más.

A nő Nő, a férfi pedig Férfi, s ez így van jól. Senki sem születik a másik nem tudósaként. Ám kis odafigyeléssel rengeteg bajtól, rossz perctől és fájdalomtól kímélhetjük meg magunkat és társunkat.

A megoldás sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. A titok a KÉRDÉSEKBEN rejlik.

A legtöbb nő maga a megtestesült angyal és a béke nagykövete. Máskor viszont elég egy kis parázs és pillanatokon belül lángol a padlás. Menjünk elébe és figyeljünk a rejtett igényeire. Nem kell vadnyugati nyomolvasónak, vagy intergalaktikus kódfejtőnek lenni ahhoz, hogy megismerjük a párunk segélykérő, titkos üzeneteit.

Mit mond a nő, amikor ezeket kérdezi? Nézzük:

Ma is olyan későn jössz haza, mint tegnap?

Kedvese minden bizonnyal arra vágyik, hogy több időt töltsön vele. Pontosan tudja, hogy a munka fontos és saját magát meggyőzve is igyekszik ezt szem előtt tartani, de a lelke mélyén bizony szomorú miatta. Tegye félre néha a kötelező feladatokat és adja meg neki amire vágyik, mégpedig a saját társaságát.

Biztosan jól áll rajtam ez a ruha?

Nagyon ingoványos talaj. Akárhányszor hangzott is már el a pozitív válasz, valamiért nem biztos benne, hogy szívből jött. Őszinte bírálatot vár, de nagyon szeretné, ha észrevenné, hogy milyen csinos és önnek szeretne az lenni. Lehet, hogy sokszor mondta már, de most próbáljon még több, más-más módot, hogy kifejezze mennyire tetszik önnek. A világ legcsinosabb női is elbizonytalanodnak olykor.

Meg sem kérdezed milyen napom volt?

Beszélgetés. A válasz, hogy mire vágyik a kedvese, az egy meghitt beszélgetés. Szeretné önnel megosztani a gondolatait és vágyik rá, hogy ön is elmesélje neki ami napközben történik, amikor nincsenek épp együtt. Fontos számára, hogy részt vegyen az ön életében és ő is szeretne részt adni a sajátjából.

Beszéljek én, vagy felhívod te az ácsot?

Egyértelműen vágyik rá, hogy a férfias típusú feladatokat ön végezze el otthon. Már rég megtehette volna, hogy elintézi, de valószínűleg úgy gondolja, hogy ez az ön feladata kellene, hogy legyen. A közös tervek közös felelősségvállalást kívánnak. Emelje fel a telefont és legyen néha ön az úr a házban!

Mi lenne, ha a horgászás helyett most hétvégén sütögetésre mennénk X.Y.-ékkal?

Társasági életet szeretne, mégpedig önnel közösen. Az, hogy egy másik párral együtt tervezi, azt jelenti, hogy felnőtt kiruccanásra vágyik. Nem „anyukáékhoz”, nem kettesben a tópartra, nem a TV elé, nem a gyerekekkel, hanem más, felnőtt, számára szórakoztató emberekkel szeretne programot, nőként és férfiként elmenni, szórakozni, megélni, hogy egy párként vannak jelen az életben.

Megnéznéd „Anna” matekleckéjét?

A titkos kívánság nem más, minthogy vegyen ki ön is egy kis részt a gyerekek hétköznapjaiból. Nemcsak a focizásról, a biciklizésről és a görkoriról szól egy gyerek. Valószínűleg nincs igazán gond a matekkal, mert akkor külön tanárhoz küldené, de itt lehet az ideje, hogy részt vállaljon a napi feladatokból ön is.

Ha a kérdéseket, kéréseket félvállról veszi, elszalaszthatja a könnyed megoldást.

Ezek a napi, apró jelek pusztán azt jelentik, hogy egy kis gondoskodást igényel a kapcsolatuk. Könnyen megoldható, egyszerű kérések ezek, és ha kicsit is odafigyel és nem ereszti el őket a füle mellett, még sok-sok boldog év vár önökre.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.